VESTI: • MUP Republike Srbije raspisao konkurs za upis u prvi razred srednje škole Unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici. Konkurs je otvoren do 26. februara • VREME: Sunčano, temperatura do 18 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Belegiš 05.04.2019.
PALIO RASTINJE, IZGORELA STOKA! Uhapšen Belegišanin zbog izazivanja opšte opasnosti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi rasvetlili su izazivanje opšte opasnosti na području naselja Belegiš i pronašli četrdesetosmogodišnjeg muškarca koji se tereti za ovo krivično delo. Protiv njega će, po nalogu nadležnog tužilaštva, biti podneta krivična prijava.

Sumnja se da je on juče zapalio nisko rastinje uz obalu Dunava, nakon čega se požar proširio na oko hiljadu kvadratnih metara. U požaru su izgorele domaće životinje koje su se našle u prostoru zahvaćenom vatrom.

Podsećamo građane da je Zakonom o zaštiti od požara strogo zabranjeno spaljivanje suve trave, strnjike, biljnih ostataka i smeća na otvorenom prostoru. Naročito je opasno paliti suvu travu i strnjiku pored puteva i železničkih pruga, jer gusti dim smanjuje vidljivost i može biti uzrok saobraćajnih nesreća.

Naglašavamo da će pripadnici Policijske uprave i Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici kažnjavati sve one koji izazivaju požare, posebno ako na taj način ugrožavaju svoju i tuđu bezbednost i nanose materijalnu štetu.

Proteklih dana svedoci smo čestog paljenja rastinja koja se pretvore u požare. Tako je tokom vikenda izbio veliki požar na bari u Novoj Pazovi kao i kod benzinske pumpe na ulazu u Staru Pazovu.