VESTI: • MUP Republike Srbije raspisao konkurs za upis u prvi razred srednje škole Unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici. Konkurs je otvoren do 26. februara • VREME: Sunčano, temperatura do 18 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Nova Pazova 01.04.2019.
Požar na "Velikoj bari" u Novoj Pazovi

U subotu uveče izbio je požar na Velikoj bari u Novoj Pazovi kod Radničke ulice koji su pripadnici Vatrogasne brigade gasili nekoliko časova. Blagi vetar i još uvek suvo rastinje doprineli su brzom i obimnom širenju vatre i dima koji je prilično uznemirio građane Nove Pazove, naročito u okolnim ulicama. Na sreću, ni jedan objekat u blizini nije zahvaćen plamenom. Uzrok požara još nije poznat ali nadležni pretpostavljaju da je ljudski faktor u pitanju.

“Velika bara” se nalazi u samom naselju Nova Pazova i nastala je početkom dvadesetog veka kopanjem zemlje za proizvodnju cigle. U međuvremenu je presušila u većem delu i, na žalost, postala mesto za divlje deponije. Poslednjih godina postoje planovi za njeno pretvaranje u sportsko rekreativni centar sa sportskim terenima, parkom i trim stazama.