(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Odnošenje kabastog smeća: subota 30. maj iz Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca a prve subote u junu iz Podunavlja • Broj zaraženih u Srbiji od Covid 19 je 11.300, u poslednja 24 sata preminula je jedna osoba, izlečeno 6.438 osoba • Roditelji neće plaćati vrtić tokom epidemije • IZBORI 2020: OO SNS saopštava da "Zajednica Srba" obmanjuje građane da je na zajedničkoj listi sa SNS-om • Produžen rok za prijavu upisa dece u vrtić na teritoriji opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno sa kišom i grmljavinom, uz sunčane intervale, temperatura od 9 do 17 stepeni
Ekonomija 10.01.2013.
Stara Pazova
Novi Zakon o komorama

Prvog januara na snagu je stupio novi Zakon o privrednim komorama, koji umesto dosadašnjeg obaveznog članstva privrednika u komorskom sistemu predviđa dobrovoljno članstvo. Od Nove godine svaka firma se opredeljuje da li će ostati član komore ili će iz komore istupiti. Đorđe Božić, sekretar Privredne komore Srema za Radio televiziju Stara Pazova je rekao da novi zakon predviđa mogućnost formiranja više komora.

Na jednoj teritoriji možete imati recimo deset ili petnaest komora. Nije problem u broju, nego u ovlašćenju komora i razuđenosti komorskog sistema. Mislim da je stupanje novog zakona na snagu došlo u loše vreme, iz razloga što naša privreda nije spremna na taj način da se organizuje, a mislim da ovlašćenja koja drže Vladine agencije, to su u dobrom delu komorska ovlašćenja. Primena zakona je počela od 1. januara 2013. godine. Praktično jedan deo će sigurno izaći iz redovnog komorskog sistema, ali treba imati na umu da je u pripremi nov zakon koji bi trebalo za nekoliko meseci da bude donet, ono što traži privredna, što bi bilo od koristi privrednicima, pa i Vladi i resornom ministarstvu zajedno sa privrednim komorama. Zbog neslaganja privrednika sa primenom novog Zakona o privrednim komorama koji je donet bez javne rasprave, sutra će u Privrednoj komori Srbije biti organizovan sastanak privrednika na kojem će biti analiziran pomenuti Zakon i predočena mišljenja priprednika o realnom zakonu na bazi javne rasprave, rekao je Đorđe Božić, za Radioteleviziju Stara Pazova.