VESTI: • MUP Republike Srbije raspisao konkurs za upis u prvi razred srednje škole Unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici. Konkurs je otvoren do 26. februara • VREME: Sunčano, temperatura do 18 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Nova Pazova 24.04.2019.
"Srpsko srce Johanovo" pred Novopazovčanima

Roman o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji "Srpsko srce Johanovo" napisan po istinitom događaju imao je svoju promociju u Kulturno - poslovnom centru u Novoj Pazovi u organizaciji ogranka Narodne biblioteke “Petar Petrović Njegoš”.

Johan Vagner je Nemac plemićkog porekla, veleposednik u čijim grudima kuca srce Srbina sa Kosova i Metohije kidnapovanog 1999. godine. Roman “Srpsko srce Johanovo” rađen je po istinitom događaju, s obzirom da je picac Vagnera upoznao 2004. godine na razvalinama srpskog groblja u jednom kosovskom selu.

Roman se bavi trgovinom ljudskim organima što je iniciralo pisanje scenarija za film “Žetva” koji bi trebalo da bud snimljen krajem iduće godine.

Autor je priču o stradanju Srba na Kosovu i Metohiji najpre opisao u poemi, a potom u romanu koji je doživeo 14. izdanje, a preveden je na sve svetske jezike. Veselin Dželetović, rođen na Kosmetu, član je Udruženja književnika Srbije i Međunarodne federacije novinara, predsednik Udruženja pisaca “Poeta” i viši stručni saradnik Srpske kraljevske akademije naučnika i umetnika, dok je roman nagrađen specijalnim priznanjem Akademije “Ivo Andrić”.