VESTI: ZA ISTORIJU! Prva pobeda odbojkašica Jedinstva u CEV Ligi šampiona, Jedinstvo - Volej Miluz 3:2 • Danas počinje isplata penzionerima po 20.000 dinara • Zimska služba JKP Čistoća Stara Pazova spremna je za ovu sezonu i za snežne padavine. • VREME: Oblačno , temperatura od 2 do 10 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Stara Pazova 17.04.2019.
"Dušanova kletva" Vanje Bulića pred Staropazovčanima

Staropazovačka Narodna biblioteka „Dositej Obraodvić“ ugostila je istaknutog novinara i pisca Vanju Bulića koji je prmovisao svoju najnoviju knjigu pod nazivom „Dušanova kletva“ izdatu krajem maja prošle godine u izdanju „Lagune“.

Trgovina belim robljem i nasilje nad ženama glavne su teme najnovijeg romana Vanje Bulića koji nosi naziv „Dušanova kletva“. U pitanju je šesti roman iz serijala koji prati avanture novinara Novaka Ivanovića. Podnaslov romana je „Zlo ima hiljadu lica, ali samo jedan cilj.“ Cilj da unizi čoveka što u neki ruku, ističe autor predstavlja njegovu borbu protiv zla.Poruka romana je da zakon mora da se poštuje, kao što je u Dušanovo vreme poštovan njegov zakon.

Bulić je dobitnik Zlatnog beočuga za doprinos kulturi Beograda, a nagrađivan je i priznanjima za najtraženije knjige u knjižarama i bibliotekama Srbije. Član je Udruženja novinara Srbije i Udruženja književnika Srbije. Napisao je romasirane biografije nekoliko poznatih glumaca među kojima su Petar Božović, Lazar Ristovski, Seka Sablić i drugi. Scenarista je tri TV serija i koscenarista filma „Lepa sela, lepo gore“, a napisoa je nekoliko zbirki priča.