VESTI: • MUP Republike Srbije raspisao konkurs za upis u prvi razred srednje škole Unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici. Konkurs je otvoren do 26. februara • VREME: Sunčano, temperatura do 18 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Stara Pazova 15.04.2019.
TAKČMIČENJE RECITATORA: Čak 6 zlatnih recitatora i 3 plasmana na republičku smotru

Natalija Miljuš iz Nove Pazove osvojila je treće mesto i zlatnu plaketu na pokrajinskoj smotri recitatora u Sečnju u kategoriji srednjeg uzrasta i plasirala se na republičku smotru u Valjevo.

Uz zlatne plakete, plasman na republičku smotru ostvarile su i Lora Meršak i Jana Ruman iz Stare Pazove među odraslim recitatorima, a među najboljim recitatorima Vojvodine u najmlađem uzrastu našle su se Anđela Adamović, Tatjana Babinka i Mia Jašo, sve tri iz Stare Pazove, koje su se takođe ovenčale zlatnom diplomom.

Jubilarna, 50-ta pokrajinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog" ove godine je okupila 163 kazivača lepe reči, a staropazovačka opština je imala 11 predstavnika.

Sve učesnike je ocenjivao žiri u sastavu Miodrag Petrović, Katalin Fazekaš, Ana Leskovac, Daniela Radu, Amalija Kovač i Katarina Čeliković. Republička smotra u Valjevu će biti održana 17. i 18. maja.

Organizator smotre je bio Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, gde ističu da se recitovanje neguje da bi se kod dece razvijalo osećanje za etičke i estetske norme, koje poezija donosi, da se kod mladih kultiviše govorni izraz, da se čuva maternji jezik i neguje kultura govora i javnog scenskog nastupa.