VESTI: • MUP Republike Srbije raspisao konkurs za upis u prvi razred srednje škole Unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici. Konkurs je otvoren do 26. februara • VREME: Sunčano, temperatura do 18 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 12.04.2019.
Školski pribor za učenike romske nacionalnosti

U Srbiji je prvi kvartal aprila vezan za obeležavanje Svetskog dana Roma. Tim povodom u opštini Stara Pazova je realizovano nekoliko programa, a jedan od tih jeste i podela 220 školskih pribora na incijativu predsednika opštine Đorđa Radinovića po svim osnovnim školama učenicama romske nacionalnosti.

U OŠ Slobodan Savković u Starim Banovcima uručili su ih Nataša Mićić, pomoćnik predsednika Opštine, Željko Šolaja, načelnik društvenih delatnosti i Aleksandar Balinović, koordinator za romska pitanja pri opštinskoj upravi.

Učenici OŠ Slobodan Savković u Starim Banovcima su za predstavnike lokalne samouprave pripremili recitacije na romskom, srpskom, ali i pesme uz narodnu igru i na ovaj način pokazali da neguju svoj jezik i kulturu.

U Opštini Stara Pazova se veliki akcenat stavlja na obrazovanje romske dece. Praksa je da se u staropazovačkoj opštini nagrađuju najuspešniji srednjoškolci, a od sledeće školske godine, tablet računari i novčane nagrade biće i za najuspešnije osnovce romske nacionalnosti kao podsticaj za njihovo dalje školovanje.