VESTI: • MUP Republike Srbije raspisao konkurs za upis u prvi razred srednje škole Unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici. Konkurs je otvoren do 26. februara • VREME: Sunčano, temperatura do 18 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Život Nova Pazova 02.04.2019.
Mali Novopazovčani obeležili Dan dečje knjige

Danas se u celom svetu obeležava Svetski dan dečje knjige sa ciljem da se promoviše dečja književnost i čitanje, kao i da se skrene pažnja javnosti na potrebe najmlađih čitalaca. Obeležen je i u dečjem odeljenju biblioteke "Petar Petrović Njegoš" u Novoj Pazovu, ogranku Narodne biblioteke "Dositej Obradović".

Odrasli smo uz bajke Ružno pače, Princeza na zrnu graška, Mala Sirena i mnoge druge. Gotovo sve bajke koje i danas čitamo deci izašle su iz pera slavnog danskog pisca Hansa Kristijana Andersena, danas poznatog kao "kralja bajki" koji je sudeći prema anketi među najmlađim Novopazovčanima omiljeni dečji pisac. Upravo po datumu njegovog rodjenja slavi se svetski Dan bajki.

U dečjoj biblioteci u Novoj Pazovi, kako bi pokazali da smo svi mi čitali i da, iako odrasli, još uvek volimo bajke, deci iz OŠ "Rastko Nemanjić Sveti Sava" priče i pesme čitali su obični ljudi koje svakodnevno srećemo na ulici ali i novinari ili piloti sa Batajničkog aerodroma.

Svetski dan dečje knjige ustanovljen je pre više od pola veka kako bi se podigla svest o značaju ranog upoznavanja dece sa knjigom jer deca koja čitaju, odrašće u ljude koji misle.