(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Staropazovčanin izvršio samoubistvo ispred Skupštine Srbije. Beživotno telo muškarca pronađeno u Gajićevoj bari • Turistička organizacija predstavlja brošuru 250 godina Slovaka u Staroj Pazovi na sajmu u Bratislavi • Do kraja januara izmena režima saobraćaja na putu Stara Pazova - Stari Banovci • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od -2 do 5 stepeni.
Info 29.03.2019.
Stara Pazova
U toku izrada Strategije održivog razvoja opštine Stara Pazova 2021-2031. godine

Danas je u zgradi Opštine Stara Pazova održan treći po redu sastanak u sklopu obimnog posla izrade Strategije održivog razvoja opštine Stara Pazova u periodu od 2021. do 2031. godine.

Reč je o strateški važnom dokumentu koji treba da poseduje svaka lokalna samouprava i koji će definisati ciljeve i načine kako do njih doći kada je u pitanju osnaživanje lokalne ekonomije, razvijanje zdrave, sigurne, ravnopravne i prosvećene zajednice, kao i očuvanje životne sredine koja će biti dostupna svima.

Na trećem radnom sastanku grupe za unapređenje društvenih delatnosti prisustvovali su predstavnici lokalne uprave, škola, institucija kulture, medija, javnih ustanova, Doma zdravlja i Policijske stanice. Radilo se na definisanju ciljeva vezanih za unapređenje socijalne zaštite, sistema obrazovanja, kulture, sporta, bezbednosti, omladinske poliitke i civilnog sektora. Svi prisutni su dali svoja mišljenja i predloge kako unaprediti navedene oblasti na korist cele zajednice.

Na Strategiji rade i grupe iz oblasti Ekonomije, infrastrukture, zaštitne životne sredine i lokalne uprave.

Ovo je samo jedan u nizu sastanaka sa predstavnicima institucija i građana iz svih svera društvenog života opštine koji će se održati u poslu izrade Strategije, a koja bi trebalo da se okonča u narednih nekoliko meseci, i nakon javne rasprave se u septembru nađe na dnevnom redu lokalnog parlamenta.