VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 20.02.2019.
Delegacija iz Žilinskog okruga Slovačke u poseti Opštini Stara Pazova

U poseti Opštini Stara Pazova danas je boravila delegacija iz Slovačke u kojoj su bili Milan Laurenčik, podpredsednik Žilinskog okruga i ujedno poslanik u Slovačkom parlamentu, i Matuš Krajči, predsednik Opštine Bela.

Saradnja između Opštine Stara Pazova i Opštine Bela iz Slovačke, koja je počela pre tri godine u oblasti kulture, uspešno se nastavlja, a sada postoji inicijativa i za njeno proširenje na ceo Žilinski okrug, koji je treći po veličini u Slovačkoj.

Konkretno je predložena saradnja u oblasti likovne umetnosti, koja podrazumeva izložbu radova umentnika iz ove sredine u jednoj od brojnih galerija Žilinskog okruga.

Na prijemu kod predsednika Opštine Đorđa Radinovića, gde su bili i njegovi saradnici, predstavnici Mesne zajednice Stara Pazova i odbornici lokalnog parlamenta, gostima iz Slovačke je prikazan film o potencijalima staropazovačke opštine, dok su se domaćini putem filma upoznali sa Žilinskim okrugom.

Stara Pazova kao multietnička sredina posvećena je saradnji sa Slovačkom, naglasio je predsedni Radinović, uz podsećanje da je do sada realizovan je veliki broj kulturnih i sportskih manifestacija.