VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Stara Pazova 17.02.2019.
"PLAKETA SVETLOSTI" ZA 2018: Stefan Stanković i Rudolf Cetinić najbolji pojedinci. "Radičević" najbolji kolektiv

Naslov najboljeg kolektiva u kulturi Opštine Stara Pazova za 2018. godinu ponelo je KUD „Branko Radičević“ Stara Pazova, dok su Stefan Stanković, instrumentalista OKUD-a Sveti Sava iz Nove Pazove i Rudolf Cetinić, vajar ULU Leonardo Novi Banovci najbolji pojedinci. Pokrovitelj nagrade je Opština Stara Pazova a organizatori Savez Amatera i Centar za kulturu.

Plaketu Svetlost za veliki jubilej, 65 godina od osnivanja i negovanje amaterizma dobilo je KUD Mladost iz Nove Pazove, dok je specijalno priznanje za dugogodišnji predan amaterski rad primio Vladimir Bako, iz tehničke sekcije SKUD „Heroj Janko Čmelik“.

Za učešće na republičkim smotrama uručene su 4 zlatne plakete i to recitatoru Andreju Simendiću, dve KUD–u „Branko Radičević“ iz Stare Pazove i KUD–u „Mladost“ iz Nove Pazove. Na dodeli najprestižnijeg priznanja u kulturi, koje dodeljuju Opština Stara Pazova i Savez amatera, uručeno je još 17 srebrnih za osvojena priznanja i 28 bronzanih Plaketa i diploma za plasman na pokrajinske smotre i festivale.

Svečanost je održana u subotu u pozorišnoj sali, uz prigodan program koji su pripremili kulturni poslenici ove sredine.