VESTI: Potpisani ugovori o dodeli subvencija za staropazovačke poljoprivrednike, iz budžeta izdvojeno 10 miliona dinara • U utorak i sredu obustava saobraćaja tokom dana na putu Nova Pazova - Batajnica • SPORT: Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove pobedile su u prvom meču polufinala Kupa Srbije Ub rezultatom 3:1 • VREME: Kiša, temperatura do 9 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Ekonomija Stara Pazova 13.02.2019.
Stara Pazova dobija Regionalni centar za održivi razvoj Srema

Opština Stara Pazova, Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj i Regionalna razvojna agencija Srem sprovode projekat “Regionalni centar za održivi razvoj Srema” koji se tiče uspostavljanja inovacionog Startup centra u Staroj Pazovi. Danas je u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije održana uvodna konferencija pomenutog projekta na kojoj su predstavljene projektne aktivnosti i delovanje Međuopštinske radne grupe za inovacionu delatnost u Sremu.

Regionalni centar za održivi razvoj Srema predstavljaće mesto gde ideje postaju biznis a bave se energetskom efikasnošću i zaštitom životne sredine istaknuto je na uvodnoj konferenciji projekta koji podrazumeva uspostavljanje inovacionog Start up centra u Staroj Pazovi koji će se nalaziti u strogom centru na površini od oko 300 metara kvadratnih.

Projekat realizuju Regionalna razvojna agencija Srem i Opština Stara Pazova koja je između ostalog obezbedila poslovni prostor čije opremanje je u toku, a otvaranje centra očekuje se u naredna dva meseca. Ključni razlozi za osnivanje centra u ovom delu Srema, ističu nadležni, jesu geografski položaj, između dva najveća grada u zemlji i stepen razvijenosti privrede.

Vlada Republike Srbije izdvojila je više od 40 miliona dinara za uspostavljanje inovacionog Start up centra u Staroj Pazovi.

Predstavnici Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj ističu da je do sada uspostavljeno 8 ovakvih centara u Srbiji ukupne vrednosti 250 miliona dinara, a isto toliko novca i centara očekuje se i u ovoj godini.