(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Staropazovačko Udruženje “Zagrli srcem – Nikola Vulinović” u saradnji sa Centrom za kulturu organizuju Humanitarno veče 1. marta. Prihod prikupljen od prodatih karata namenjen je za pomoć deci oboleloj od raka.• SPORT: Košarkaši Dunava poreženi u Vršcu • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja od 0, najveća dnevna do 20 stepeni
Život 28.12.2018.
Stara Pazova
Kolica nisu prepreka za uspešno bavljenje sportom

Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara “Fruška Gora - Srem“ sa sedištem u Staroj Pazovi sumiralo je rezultate rada u protekloj godini. Rad ovog udruženja finansiran je između ostalog sredstvima opština, a predstojeći praznici bili su prilika da se članovi okupe i razmene svoja iskustva.

Da njihova vezanost za invalidska kolica nije pepreka za bavljenje sportom i ostvarivanjem značajnih rezultata svedoči Angelina Josić, članica Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara „Fruška gora - Srem“.

U pomenutom udruženju koje broji oko 40 članova iz čitavog Srema ističu da su sve planirane aktivnosti u ovoj godini i realizovane.

Ovo udruženje jedno je od aktivnihij u čitavoj zemlji ističu u Savezu paraplegičara Srbije koji broji oko 1.300 članova. Zvaničan broj osova sa pomenutim dijagnozama u Srbiji se ne može utvrditi, a problemi u funcionisanju svakodnevnih aktivnosti i dalje postoje.


Opština Stara Pazova kontinuirano godinama pomaže rad ovog udruženja.