(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Staropazovačko Udruženje “Zagrli srcem – Nikola Vulinović” u saradnji sa Centrom za kulturu organizuju Humanitarno veče 1. marta. Prihod prikupljen od prodatih karata namenjen je za pomoć deci oboleloj od raka.• SPORT: Košarkaši Dunava poreženi u Vršcu • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja od 0, najveća dnevna do 20 stepeni
Politika 17.12.2018.
Stara Pazova
Priznanje SPC predsedniku Opštine Đorđu Radinoviću

Juče je u prepunoj Kombank dvorani u Beogradu predsednik staropazovačke Opštine Đorđe Radinović, iz ruke Njegove Svetosti patrijarha srpskog Gospodina Irineja, primio još jedno veliko priznanje Srpske Pravoslavne Crkve. Dodela ovog priznanja je uručena na svečanoj proslavi jubileja - 50 godina Pravoslavnog dečijeg časopisa „Svetosavskog zvonca“, koji je, rame uz rame, sa zvaničnim listom Patrijaršije SPC „Pravoslavlje“, decenijama unazad glavno javno glasilo.
Upravo se ovaj časopis, koji je odlukom Ministarstva prosvete uveden kao dodatak uz udžbenike u verskoj nastavi, na ličnu inicijativu predsednika Radinovića, tokom svake školske godine, još od 2012, za svako mesečno izdanje otkupljuje u tiražu od 2.500 primeraka. Na ovaj način svi učenici staropazovačkih osnovnih škola uzrasta od 1. do 6. razreda besplatno dobijaju svaki novi broj „Svetosavskog zvonca“, koji koriste na časovima veronauke. Kao što je to bio slučaj i pre dve godine, kada je na Spasovdan predsedniku Radinoviću dodeljen Orden Sv. Save za zasluge, trud i višestruko dugogodišnje zalaganje na dobrobit Crkve i naroda u ovoj sremskoj Opštini, i ovog puta zahvalnost Srpske Crkve u vidu priznanja o ličnom doprinosu predsednika Radinovića misionarskoj delatnosti Srpske Pravoslavne Crkve i unapređenju njenog crkveno-verskog života. Program su upotpunili dečiji hor srpske Patrijaršije “Zvonce”, hor Srednje muzičke škole Stanišor sa Kosova I Metohije, a prisutni su mogli da pogledaju I predstavu u izvedbi pozorišne trupe “Zvonce” pod nazivom “Čudotvorac”. Na kraju svečanog dela programa proslave jubileja, a u susret prazniku Sv. Nikole, predstojećeg Božića i Nove Godine, predsednik Radinović je, zajedno sa Njegovom Svetošću Patrijarhom Irinejem, prisutnoj deci podelio više od hiljadu poklon paketića.