VESTI: ZA ISTORIJU! Prva pobeda odbojkašica Jedinstva u CEV Ligi šampiona, Jedinstvo - Volej Miluz 3:2 • Danas počinje isplata penzionerima po 20.000 dinara • Zimska služba JKP Čistoća Stara Pazova spremna je za ovu sezonu i za snežne padavine. • VREME: Oblačno , temperatura od 2 do 10 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 14.12.2018.
Suzbijanje kriminala u Sremu na znatno većem nivou

Stanje javne bezbednosti tokom 11 meseci ove godine bila je tema konferencije za novinare Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici koja se održala danas. Načelnik ove uprave Đura Mandić obavestio je javnost o stopi kriminaliteta u Sremu, kao i planu očuvanja javnog reda i mira.

Na konferenciji su predstavljeni podaci koji se, između ostalog tiču broja krivičnih dela, zatim dela u suzbijanju narkomanije i broja zaplena opojnih droga, kao i o broju različitih krivičnih dela.

Preko 2.600 krivičnih dela počinjeno je tokom godine u Sremu među kojima su su privredni i visokotehnološki kriminal, razbojništva, iznude, nedozvoljena proizvodnja, držanje, noženje i promet oružja i eksplozivnih materija, trgovina ljudima, nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. 89 maloletnika izvršilo je preko 130 krivičnih dela.

Kada se govori o suzbijanju narkotika, bilo je 445 zaplena opojnih droga u kojima je zaplenjeno više od 160 kilograma i preko 326 holjada komada opojnih supstanci. Otkriveno je preko 400 krivičnih dela sa drogom, a od tri laboratorije za uzgajanje i proizvodnju opojnih droga jedna od njih otkrivena je u Novoj Pazovi.

Nadležni poručuju da građani nemaju razloga za brigu jer je stanje bezbednosti stabilno i povoljno. Što se tiče preventivnog rada sa decom i mladima, pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici održali su preko 2.600 predavanja za učenike osnovnih škola na području Srema, kroz akcije “Matura” i “Škola” i projekat “Osnovni bezbednosti dece”.