VESTI: Počinje rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Biće gužve u centru narednih desetak dana • U toku 11. Međunarodni kamp za mlade lidere u dijabetesu u Novoj Pazovi • Podela besplatnih autosedišta za decu: U petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Danas uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava u Batajnici • Odbojkašice Jedinstva pobedom započele finalnu seriju plejofa • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 14.12.2018.
Suzbijanje kriminala u Sremu na znatno većem nivou

Stanje javne bezbednosti tokom 11 meseci ove godine bila je tema konferencije za novinare Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici koja se održala danas. Načelnik ove uprave Đura Mandić obavestio je javnost o stopi kriminaliteta u Sremu, kao i planu očuvanja javnog reda i mira.

Na konferenciji su predstavljeni podaci koji se, između ostalog tiču broja krivičnih dela, zatim dela u suzbijanju narkomanije i broja zaplena opojnih droga, kao i o broju različitih krivičnih dela.

Preko 2.600 krivičnih dela počinjeno je tokom godine u Sremu među kojima su su privredni i visokotehnološki kriminal, razbojništva, iznude, nedozvoljena proizvodnja, držanje, noženje i promet oružja i eksplozivnih materija, trgovina ljudima, nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. 89 maloletnika izvršilo je preko 130 krivičnih dela.

Kada se govori o suzbijanju narkotika, bilo je 445 zaplena opojnih droga u kojima je zaplenjeno više od 160 kilograma i preko 326 holjada komada opojnih supstanci. Otkriveno je preko 400 krivičnih dela sa drogom, a od tri laboratorije za uzgajanje i proizvodnju opojnih droga jedna od njih otkrivena je u Novoj Pazovi.

Nadležni poručuju da građani nemaju razloga za brigu jer je stanje bezbednosti stabilno i povoljno. Što se tiče preventivnog rada sa decom i mladima, pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici održali su preko 2.600 predavanja za učenike osnovnih škola na području Srema, kroz akcije “Matura” i “Škola” i projekat “Osnovni bezbednosti dece”.