VESTI: ZA ISTORIJU! Prva pobeda odbojkašica Jedinstva u CEV Ligi šampiona, Jedinstvo - Volej Miluz 3:2 • Danas počinje isplata penzionerima po 20.000 dinara • Zimska služba JKP Čistoća Stara Pazova spremna je za ovu sezonu i za snežne padavine. • VREME: Oblačno , temperatura od 2 do 10 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Surduk 12.12.2018.
Završeni 3. "Dani glume" u Surduku

Festival amaterskog pozorišta „Dani glume“ u Surduku završen je premijerom predstave „Slepi kolosek“ pozorišta – domaćina „Pepo Krsto“. Kroz tri dana festivala surdučkoj publici predstavila su se i pozorišta iz Banatskog Karađorđeva i Soko Banje.

Ovaj neobični trodnevni festival po treći put organizuje Amatersko pozorište "Pepo Krsto" u Surduku koje je na završnici festivala premijerno je izvelo svoju predstavu „Slepi kolosek“- duhovitu priču smeštenoj u bifeu železničke stanice gde se događaju razna poznanstva, ženidbe i udadbe.

Program ovogodišnjeg festivala sastojao se i od izložbe karikaturnih crteža Neanje Savića, jednog od mlađaih članova ovog amaterskog pozorišta.

Amatersko pozorište „Pepo Krsto“ već osam godina obogaćuje kulturni život Surduka. Sam festival nastao je pre tri godine sa željom da pored njihovih predstava, publika u ovom selu ima priliku da pogleda i druge.

Prve večeri Surdučani su ugostili pozorište iz Banatskog Karađorđeva koje se predstavilo sa predstavom „Prva bračna noć“, dok je drugo veče gostovalo pozorište iz Soko Banje sa predstavom „Arsenik i stare čipke“.

I.Popović