(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Staropazovčanin izvršio samoubistvo ispred Skupštine Srbije. Beživotno telo muškarca pronađeno u Gajićevoj bari • Turistička organizacija predstavlja brošuru 250 godina Slovaka u Staroj Pazovi na sajmu u Bratislavi • Do kraja januara izmena režima saobraćaja na putu Stara Pazova - Stari Banovci • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od -2 do 5 stepeni.
Život 04.12.2018.
Stara Pazova
SRNA SUBANOVIĆ: Od heštega do ambasade

Srna Subanović iz Stare Pazove koja se bavi se tradicionalnom batik tehnikom oslikavanja na svili pozvana je da drži radionicu na tradicionalnoj manifestaciju „Dani Malezije“ u Beogradu. Na koji način način su za nju saznali iz ambasade Malezije i kako se počela baviti ovom umetnošću, saznajte u priči koja sledi.

Da talenat nalazi nekad i neočekivane načine da ispliva dokaz je talentovana staropazovčanka Srna Subanović za koju su iz ambasade Malezije saznali preko heštega na Instagramu. Na tradicionalnoj manifestaciji „Dani Malezije“, Srna je držala praktičnu demonstraciju slikanja na svili batik tehnikom, odnosno tehnikom ocrtavanja voskom, suprugama pozvanih zvaničnika.

Iako master biolog po struci, umetnost je oduvek zanimala Srnu. Na kurs slikanja na svili krenula je iz zabave, da bi postepeno preraslo u hobi, a teži ka tome da postane i glavni posao jer marame radi po porudžbinama. Ono što je najviše privuklo ovoj umetnosti jeste nepredvidivost.

Boje na svili izuzetno su postojane i ne ispiraju se, te to ne treba da brine vlasnike Srninih marama, ali je potrebno održavati ih na pravilan način.

Srna Subanović najavljuje i otvaranje svog ateljea „Silk art“ za decu uzrasta od 5 do 14 godina gde će moći da razvijaju svoju kreativnost i uživaju u umetnosti kroz igru.