(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Šest dana uzastopce bez registrovanih novih zaraženih u opštini Stara Pazova • Vakcinalni punk se sa Pazovačkih bazena premešta u Centar za prevenciju u centru Stare Pazove • Irina Nešić učenica generacije u Tehničkoj školi u Staroj Pazovi • Maja Mihajlović učenica generacije u Ekonomskoj školi • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 33 stepeni.
Info 30.11.2018.
Stara Pazova
TRIBINA O NASILJU NAD ŽENAMA: Devet slučajeva seksualnog nasilja nad ženama u Sremu

U okviru svetske kampanje „16 dana aktivizma proitv nasilja nad ženama“ u staropazovačkom Domu zdravlja promovisane su usluge Centra za žrtve seksualnog nasilja koji funkcioniše pri sremskomitrovačkoj Opštoj bolnici.

Vrata Centra za žrtve seksualnog nasilja koji funkcioniše pri Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici za sve devojke i žene iz Srema kojima je bila potrebna pomoć i podrška, od medicinske i pravno savetodavne do terapijske i socijalno – edukativne, bila su otvorena 24 sata dnevno.

Devet slučajeva seksualnog nasilja zabeleženo je poslednjih u 15 meseci na teritoriji Srema, a počinioci su uglavnom bile osobe koje su u srodstvu sa žrtvom: polubrat, brat ili otac.

Centar za žrtve seksualnog nasilja pri mitrovačkoj bolnici, osnovan je u septembru 2017.godine, u okviru projekta „Zaustavi – zaštiti - pomozi“ kao snažniji institucionalni odgovor na rodno zasnovano nasilje u AP Vojvodini, koji od 2016. do 2018. godine sprovodi Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo u partnerstvu sa Centrom za podršku ženama iz Kikinde.

Projekat je podržan sredstvima povereničkog fonda Ujedinjenih nacija za podršku akcijama eliminisanja nasilja prema ženama.