VESTI: • MUP Republike Srbije raspisao konkurs za upis u prvi razred srednje škole Unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici. Konkurs je otvoren do 26. februara • VREME: Sunčano, temperatura do 18 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 22.11.2018.
U staropazovačkoj opštini registrovan maksimalan broj od 45 taksista

Izmene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju stupile su na snagu 6. novembra tekuće godine što obavezuje i staropazovačku opštinu da u narednom prediodu donese novu Odluku o taksi prevozu putnika koja bi trebala da bude usklađena sa izmenama pomenutog Zakona.

Ukupno 45 taksi prevoznika trenutno je registrovano u staropazovačkoj opštini što je i maksimalan broj taksista. Taksi prevoz u ovoj opštini uređen je Odlukom o taksi prevozu putnika koju je donela skupština opštine aprila 2016. godine.

Nova odluka trebala bi da omogući dodatni broj taksista koji se mogu registrovati. U Odeljenju za inspekcijske poslove ističu da i u ovoj opštini ima divljih taksista, tako da su kontrole i izlasi na teren česte.

Ukoliko se ustanovi da taksista nije registrovan, vozilo se isključuje iz saobraćaja, ističu nadležni, određuje mu se mesto parkiranja, oduzima mu se saobraćajna dozvola i registarske tablice na tri meseca i pokreće zahtev za prekršajni postupak, nakon čega mu se izriče novčana kazna u iznosu od 50 do 150 hiljada dinara za fizičko lice, od 150 do 500 dinara za preduzetnika i od 300 hiljada do milion dinara ukoliko se radi o pravnom licu.