VESTI: • MUP Republike Srbije raspisao konkurs za upis u prvi razred srednje škole Unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici. Konkurs je otvoren do 26. februara • VREME: Sunčano, temperatura do 18 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Nova Pazova 19.11.2018.
Mošti Sv. Nektarija Eginskog dočekane u Novoj Pazovi

Mošti Sv. Nektarija Eginskog dočekane su u Novoj Pazovi. Narodnoj litiji koja se kretala ulucama Njegoševom, Svetozara Markovića do crkve Svete Trojice na Novom naselju u kojoj će mošti ostati do daljnjeg, prisustvovali su Negovo preosveštenstvo episkop sremski gospodin Vasilije, sveštenstvo, predstavnici vojske i brojni građani.
Mošti Sv. Nektarija Eginskog, dočekane su u crkvi Svete Petke, nakon čega se formirana litija kretala ulicom Svetozara Markovića, pored Hrama Prepodobnog Sisoja Velikog do crkve Svete Trojice na Novom naselju u Novoj Pazovi. Mošti ovog sveca smeštena su i u Sremskim Karlovcima, u manastiru Vavedenja Presvete Bogorodice.
Crkva Svete trojice u Novoj Pazovi i konačno je odredište moštiju ovog svetitelja.
Negovo preosveštenstvo episkop sremski gospodin Vasilije, pozdravio je brojno prisutno građanstvo, istakavši značaj molitve svecu, čije mošti dodaje, predstavljaju blagoslov za ovo mesto.
Sveti Nektarije Eginski je grčki monah koji je bio nastojnik manastira na ostrvu Egina pored Atine. Živeo je polovinom 19 veka a preminuo 1920 godine. Mole mu se posebno bolesnici koji boluju od kancera i malignih bolesti.