(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Staropazovčanin izvršio samoubistvo ispred Skupštine Srbije. Beživotno telo muškarca pronađeno u Gajićevoj bari • Turistička organizacija predstavlja brošuru 250 godina Slovaka u Staroj Pazovi na sajmu u Bratislavi • Do kraja januara izmena režima saobraćaja na putu Stara Pazova - Stari Banovci • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od -2 do 5 stepeni.
Život 18.12.2012.
Stara Pazova
Neobična životna priča

Osoba sa invaliditetom ima svuda u svetu i u svim slojevima svakog društva. Prema procenama UN, problem invalidnosti je mnogo veći nego što se inače misli. Staropazovačka Opština ima nekoliko udruženja invalida, i dve osobe sa invaliditetom koje su zaposlene u lokalnoj samoupravi. Snežana i Vladislav, radnici Opštinske uprave, u svakodnevnoj su komunikaciji sa građanima što im je u opisu radnog mesta. Vladislav komunicira sa građanima putem Kontakt centra, i tako

ih usmerava ka bržem rešavanju problema, dok Snežana radi na Info pultu, gde građanima daje sve potrebne najosnovnije informacije vezane za Opštinu. Ovaj mladi bračni par sudbonosno “da” izgovorio je u prisustvu svojih najbližih i specijalnog gosta na venčanju, predsednika opštine Đorđa Radinovića. “Svi smo jednaki. Jasno je da na žalost živimo u sredini gde su osobe sa invaliditetom većim delom diskrimisane, ali to u staropazovačkoj opštini nije dozvoljeno. Ovo je samo mali gest i poklon mladencima, koji je takav da je i njima i meni izazvao suze radosnice u očima. Veoma dirljiva ceremonija krunisanja njihove ljubavi. Ovo je poklon njima.” – istakao je predsednik opštine Đorđe Radinović. Snežana i Vladislav, najomiljeniji radnici lokalne samouprave na poklon od predsednika opštine dobili su kompletnu organizaciju venčanja, kao i burme. “Mi smo predsednika pozvali na naše venčanje, ali nismo se nadali ovolikom poklonu. Mislili smo da neće imati vremena ni da se pojavi na svadbi. Veoma smo srećni što je predsednik prvenstveno dobar čovek, i zaista ćemo se truditi da opravdamo njegovo poverenje i da u poslu budemo još bolji” – istakli su Snežana i Vladislav. “Bez teksta sam, ovo je zaista prvi put da nam neko ovoliko pruži. Zaista sam dirnuta, predsednik nas je toliko oduševio da ne postoje reči kojima možemo da izrazimo toliku sreću i zahvalnoist” – rekla je Gordana Tunić, Snežanina majka.

Fotografija: Snežana i Vladislav sa Đorđem Radinovićem, predsednikom Opštine Stara Pazova