VESTI: U toku 11. Međunarodni kamp za mlade lidere u dijabetesu u Novoj Pazovi • Podela besplatnih autosedišta za decu: U četvrtak u Beloj zgradi u Staroj Pazovi od 11 do 12 deca iz Stare Pazove i Golubinaca i u petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Gimnazijalci organizovali Uskršnji bazar • U četvrtak prva utakmica finala plejofa između odbojkašica Jedinstva i TENT-a • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Stara Pazova 31.08.2018.
Šta nas čeka na 3. "Gastro Sremu" u Staroj Pazovi za vikend?

Turističko – gastronomska manifestacija „Gastro Srem“ ove godine održava se po treći put na Trgu Dr Zorana Đinđića tokom predstojećeg vikenda 1. i 2. septembra od 11 do 23 sata u organizacije Turističke organizacije opštine Stara Pazova, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

SUBOTA 1. SEPTEMBAR 2018.

Spremanje ajvara u okviru takmičarskog karavana „Izađi mi na teglu“ poćinje prvog dana manifestacija, a svečano otvaranje je u 13 časova u okviru kojeć će se obratiti predsednik opštine Stara Pazova, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i zaštitno lice manifestacija glumica Anja Mit. Biće to prilika da se predstavi maskota „Gastro Srem“ Mile Gastro Sremac. U 17 časova proglasiće se najbolji takmičari u kategorijama: najukusniji slatki kolač, najbolji recept za slani kočlač i najoriginalniji štand u konkurenciji od preko 70 izlagaća koliko ih je prijavljeno ove godine. U 18 časova biće proglašeni pobednici takmičenja u pripremanju ajvara, a najbolji će dobiti šporet smederevac. Od 19 časova posetioci će imati priliku da uživaju u nastupu članova Tamburaškog orkestra „Ladan špricer“ iz Golubinaca, dok je za 20 časova zakazan celovečernji koncert internacionalnih folklornih ansambala iz Grčke, Bosne i Hercegovine, Turske i Bugarske pod nazivom „Ponesi opanke“.

NEDELJA 2. SEPTEMBAR 2018.

Drugog dana manifestacije sa početkom u 11 časova počinje priprema tradicionalnog sremskog ručka za šta je zadužena domaćica iz Golubinaca Marija Markuš, a zatim će posetioci biti u prilici da probaju sremski ručak zahvaljujući Hotelu „Vojvodina“ iz Stare Pazove. Kulturni umetnički program 2. Septembra počinje u 16 časova, a u okviru istog nastupiće članovi Tamburaškog orkestra mr Ljubinka Lazića iz Vojke i solistkinja Zorica Belić sopran i Tamnuraški orkestar Hrvatskog kulturno – prosvetnog društva „Tomislav iz Golubinaca, zatim pevačka grupa KUD-a „Slavko Gajin“ iz Vojke, Milan Mića Dudić i Milica Dudić. Za 21 sat zakazan je koncert estradne dive Seke Aleksić.

VIDEO: