(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Staropazovčanin izvršio samoubistvo ispred Skupštine Srbije. Beživotno telo muškarca pronađeno u Gajićevoj bari • Turistička organizacija predstavlja brošuru 250 godina Slovaka u Staroj Pazovi na sajmu u Bratislavi • Do kraja januara izmena režima saobraćaja na putu Stara Pazova - Stari Banovci • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od -2 do 5 stepeni.
Ekonomija 12.12.2012.
Stara Pazova
Delegacija iz Lebana u S.Pazovi

Opština Lebane spade u najnerazvijenije opštine u Srbiji u pogledu privrednog razvoja. Kako bi unapredili svoju privredu na primeru privrednog razvoja i uspešnosti naših preduzetnika, posetili su upravo Staru Pazovu. U prostorijama “Medius supermarket” u Industrijskoj zoni razgovarali su sa Đorđem Radinovićem, predsednikom Opštine Stara Pazova i predstavnicima Udruženja privrednika Nova Pazova. Lokalna samouprava Lebane će na primeru uspešnih opština kao što je naša,

pokušati da razvije i privredu i preduzetništvo, istakao je pomoćnik predsednika Opštine Lebane Nenad Jovanović: -Razlog naše posete je da učimo od pametnijih, boljih i uspešnijih. I od preduzetnika i od lokalne samouprave. Opština Lebane, verovatno znate, ima status jedne od najnerazvijenijih, privreda jedna od najnerazvijenijih, preduzetništvo, bez obzira što ima svoj istorijat, u nekoj vrsti povoja tek. I hoćemo sad da se po prvi put na ozbiljan i sistemski način bavimo razvoijem preduzetništva kao lokalna samouprava. Jedna od aktivnoti jeste da dođemo u Staru Pazovu gde i lokalna samouprava i preduzetništvo prednjače možda čak i u odnosu na čitavu Srbiju, a naravno,mnogo u odnosu na našu opštinu. Mi ovu posetu radimo u sklopu pripreme Akcionog plana za razvoj preduzetnoištva. Mislim da ćemo dobar deo ideja i koraka predsednika Opštine Stara Pazova pretočiti u naš Akcioni plan, rekao je Jovanović. Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova istako je veliko zadovoljstvo što je naša opština primer uspeha i razvojenosti privrede svim opštinama u Srbiji i što može da savetima i smernicama u razvoju privrede pomogne i Opštini Lebane:-Drago mi je da su privrednici i predstavnici Opštine Lebane došli u Staru Pazovu, prosto da se sretnu jedna manje razvijena i više razvijena opština. Znamo da je sada naša zemlja u velikim problemima pa je i na ovaj način jako značajno pomoći ljudima da razviju svoje opštine i da, naravno svi građani u našoij zemlji žive bolje, rekao je Radinović i dodao da je u toku izrada projektne dokumentacije za četvrtu industrijsku zonu koja će po njegovim rečima biti jedna od najtraktivnijih u Srbiji.