VESTI: ZA ISTORIJU! Prva pobeda odbojkašica Jedinstva u CEV Ligi šampiona, Jedinstvo - Volej Miluz 3:2 • Danas počinje isplata penzionerima po 20.000 dinara • Zimska služba JKP Čistoća Stara Pazova spremna je za ovu sezonu i za snežne padavine. • VREME: Oblačno , temperatura od 2 do 10 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Život Stara Pazova 30.07.2018.
Staropazovčanin oboleo od groznice Zapadnog nila

U Sremu, tačnije u staropazovačkoj opštini i Sremskoj Mitrovici registrovana su dva slučaja obolevanja groznice Zapadnog nila navodi se na sajtu Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica.
Osobe su muškog pola, starije od 55 godina sa prisutnim komorbiditetima. Nakon sprovedenih virusoloških analiza u referentnoj laboratoriji Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", potvrđena su specifična antitela na virus groznice Zapadnog nila. Obolele osobe su hospitalizovane, imaju neuroinvazivnu formu bolesti i pripadaju rizičnoj populaciji za nastanak neuroinvazivne forme bolesti. Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, na teritoriji Srema nisu registrovani komarci u kojima je prisutan genom virusa groznice Zapadnog Nila. Prema podacima ovog institute, u našoj zemlji od početka juna, zabeležen je 41 slučaj oboljevanja od groznice Zapadnog Nila sa četiri smrtna ishoda, tri u Južnobačkom okrugu i jedan u Beogradu. Podsećamo na osnovne kliničke i epidemiološke karakteristike ovog oboljenja: Groznica Zapadnog Nila je virusno oboljenje koje se prenosi ubodom zaraženog komarca. Glavni prenosilac je vrsta komarca odomaćena i kod nas, a glavni rezervoari su razne vrste ptica u kojima se virus održava. Više 80% zaraženih ovim virusom nema nikakve tegobe, a kod malog procenta 1% zaraženih simptomi podsećaju na simptome gripa (naglo povišena telesna temperatura, glavobolja, grlobolja, bolovi u leđima, mišićima, zglobovima, umor, blag prolazni osip, uvećanje limfnih čvorova i sl.)