VEST: U Staroj Pazovi otkriven dvdesetdvogodišnji vozač pozitivan na kanabis • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Odnošenje kabastog otpada u subotu iz Podunavlja • U nedelju 17. Zlatni kotlić u Surduku • U subotu Jedinstvo igra za opstanak, Podunavac dočekuje OFK Bačku, Omladinac gostuje u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 18.06.2018.
Malu maturu u opštini Stara Pazova polaže 701 osmak

Polaganje male mature počinje danas i trajaće do srede 20. juna. U osnovnim školama na teritoriji opštine Stara Pazova 701 osmak danas polaže test iz srpskog odnosno maternjeg jezika, sutra se polaže test iz matematike, dok će u sredu 20. juna budući srednjškolci rešavati zadatke iz kombinovanog testa koji podrazumeva pitanja iz biologije, istorije, geografije, fizike i hemije.
U novopazovačkoj osnovnoj školi završni test polaže 188 osmaka, u novobanovačkoj 106, u Osnovnoj školi “Boško Palkovljević Pinki” 96, u OŠ “Simeon Aranicki” 77, po 58 maturanata u starobanovačkoj i vojačkoj osnovnoj školi, u golubinačkoj 48, u staropazovačkoj OŠ “Heroj Janko Čmelik” 40, dok u belegiškoj školi malu maturu polaže 30 učenika. Ove godine završni test nosi 40 bodova: po 13 iz srpskog odnosno maternjeg jezika i matematike i 14 bodova iz kombinovanog teksta, dok iz škole mali maturante maksimalno mogu nositi 60 bodova. Ministarstvo prosvete uputilo je apel svim direktorima škola da tokom održavanja završnog ispita imaju obavezu da sede u prostoriji u kojoj se radi, bez obzira na supervizore i dežurne nastavnike. Dešifrovanje testova zakazano je za 20. jun, konačni rezultati biće objavljeni u četvrtak 28. juna, dok će upis učenika u srednje škole biti 9. i 10. jula.