(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: COVID 19: Za 24 sata novih 70 registrovanih zaraženih u našoj opštini, trenutno je 496 aktivna slučaja • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojeni rebalansi Javnih preduzeća i ustanova, Milica Jelenić nova direktorka "Urbanizma" • LIDL otvara novu prodavnicu u Novoj Pazovi • Biblioteka ograničila radno vreme do 18 časova • Crveni krst opštine Stara Pazova obeležava Dan borbe protiv SIDE • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, najviša dnevna temperatura do 6 stepeni.
Ekonomija 23.01.2018.
Stara Pazova
LICITACIJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA: Najveću cenu dostigla njiva u Surduku od 46 hektara

Drugim krugom javnog nadmetanja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta danas je završeno izdavanje u zakup za tekuću godinu. Na teritoriji opštine Stara Pazova za licitaciju državnog zemljišta za ovu godinu bilo je predviđeno 1.373 hektara.
Najviše ponuđenog zemljišta za licitaciju je bilo u staropazovačkom ataru, dok je najveći procenat zakupljenog zemljišta u Surduku, gde je izlicitarano čak 83 odsto, dok je u Belegišu samo 18 odsto. Postoji i mnogo malih parcela za koje ljudi nisu zainteresovani, ali kvalitetno zemljište nađe svog zakupca. U drugom krugu prosečna početna cena iznosila je od 30 do 36 hiljada dinara. Najveća ponuđena parcela u Surduku od 46 hektara izlicitirana je po ceni 51,5 hiljada po hektaru a najjeftinija je bila u Staroj Pazovi, 32 hiljade po hektaru. Od sredstava ostvarenih od davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, 30% odlazi u budžet Republike Srbije, 30% u budžet autonomne pokrajine, a 40% ostaje u budžetu lokalne samouprave na čijoj teritoriji se nalazi poljoprivredno zemljište u državnoj svojini.