(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Od 49 testiranih na antitela koronavirusa u poslednja tri dana, svi su negativni • Trenutno 24 aktivna slučaja COVID 19 u staropazovačkoj opštini • Otvorene još dve kovid ambulante: u Surduku za područje Podunavlja i u Krnješevcima za područje Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca • Telefoni kovid ambulanti u Staroj Pazovi su 310-284 i 062/763-520, u Krnješevcima 2391-115 i 062/762-804, a u Surduku 371-415 i 062/763-393 • Od petka počinje prskanje komaraca u našoj opštini • Popravka nadvožnjaka na putu Nova Pazova - Novi Banovci će trajati do 01. avgusta • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano i toplije, temperatura od 14 do 31 stepeni.
Kultura 19.11.2012.
Stara Pazova
Završen festival 3xđ

Pored pet takmičarskih i dve gostujuće predstave koje su juče izvedene na staropazovačkoj sceni, Pokrajinska smotra dečjeg dramskog stvaralaštva Slovaka 3 X Đ je završena. Salve oduševljena desile su se na staropazovačkoj sceni sinoć na svečanom zatvaranju 19. Pokrajinskog festivala dečjeg dramskog stvaralaštva Slovaka 3 x Đ,

kada je Milina Florjan, urednica slovačke redakcije Radio Novog Sada u ime žirija proglasila najbolju predstavu na festivalu. A za najbolju predstavu na Smotri, koja je protekla tri dana održana u Staroj Pazovi, proglašena je staropazovačka "Priča za laku noć". Ovaj ansambl je dobio i specijalnu nagradu Martina Uhrika, a Jana Ruman je proglašena za najbolju glumicu na festivalu. Diplomama za glumačka ostvarenja iz ovog ansambla nagrađeni su Ema Kočiš i Daniel Babik. Po oceni stručnog žirija u kome su pored Florjanove bili i dva reditelja Jan Makan iz Bačkog Petrovca i Peter Hudak iz Slovačke i Lidija Gedeljovski, profesorica razredne nastave za najbolje ostvarenu mušku ulogu nagradjen je Miroslav Mačak iz Bačkog Petrovca, najbolje epizodne uloge ostvarile su Jana Viergova iz Aradca i Vladimir Fodor iz Šida dok je Alisi Oravec iz Vojlovice pripala nagrada za najbolju koreografiju i izbor muzike, a Milki Petrovič iz Padine za najbolju režiju. Za četvoro najboljih glumaca i rediteljku, Nacionalni savet je obezbedio trodnevno gostovanje u Bratislavi već početkom decembra. Za glumačka ostvarenja diplomama su nagrađeni i Martina Benka i Vladimír Sabo iz Bačkog Petrovca, Emílija Jana Pálešova iz Erdevíka, Maja Mravík iz Šída, Anastasia Mišić iz Belog Blata, Manuela Stjepanović iz Selenče i Dário Hlavč iz Aradca. Po oceni dečjeg žirija najsimpatičniji par na festivalu je bio staropazovački: Ema Kočiš i Jana Ruman, najsimpatičnija glumica Martina Bartoš, najkomičnija Maja Levarski dok je najsimpatičniji kostim imao martin Marek. Nagradu je dobila i Danijela Šerfezi iz Erdevika za najbolji crtež na konkursu za diplomu. Na staropazovačkoj sceni prodefilovalo je za ova tri dana 302 glumaca iz 11 sredina, koji su izveli 14 predstava. Festival je zatvorio Slaviša Grujić, pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje koji nije skrivao zadovoljstvo što kultura na ovim prostorima ne samo da postoji već se i razvija. Pamtiće se ova smotra ne samo po rekordnom broju učesnika, već i po lepom programu na otvaranju i zatvaranju festivala, po simpatičnoj predstavi gostiju iz Puhova, iz Slovačke, po interaktivnoj predstavi Dramskog studija "Pečurka" iz Novog Sada čije su glumice imale pune ruka posla u subotu i juče u oslikavanju nasmejanih dečjih obraza. Pamtiće se ova smotra i po tome što je po prvi put dobila festivalsku pesmu, po dobroj posećenosti ali i po dobroj organizaciji u kojoj su pored Skupštine opštine Stara Pazova, Škole i Društva "Janko Čmelik", po prvi put učestvovali:Zavod za kulturu i Nacionalni savet Slovaka, koji je knjigama i didaktičkim pomagalima nagradio školu. Festival su pomogli i pazovački "Medius", "Zdravo organic" iz Selenče, Martin Iker iz Stare Pazove i drugi.