(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Dobrovoljno davanje krvi u četvrtak 28. maja u Staroj Pazovi, ispred zgrade Opštine • Odnošenje kabastog smeća: subota 30. maj iz Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca a prve subote u junu iz Podunavlja • Broj zaraženih u Srbiji od Covid 19 je 11.193, u poslednja 24 sata preminula je jedna osoba, izlečeno 5.920 osoba • Roditelji neće plaćati vrtić tokom epidemije • IZBORI 2020: OO SNS saopštava da "Zajednica Srba" obmanjuje građane da je na zajedničkoj listi sa SNS-om • Produžen rok za prijavu upisa dece u vrtić na teritoriji opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno sa kišom i grmljavinom, uz sunčane intervale, temperatura od 9 do 17 stepeni
Život 29.11.2017.
Stara Pazova
16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama

Tokom globalne kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama”, koja se svake godine obeležava širom sveta od 25. novembra do 10. decembra, Zavod za ravnopravnost polova će u šest vojvođanskih opština i gradova u okviru Kampanje „Kroz život bez nasilja“ organizovati predavanja i diskusije na temu rodno zasnovanog nasilja i merama zaštite.
Tribine su već održane u Sremskoj Mitrovici i Rumi, sinoć i u Staroj Pazovi, u saradnji sa lokalnom samoupravom i Ženskom odborničkom mrežom. Tribina je deo programa Zavoda „Informisanje javnosti o merama zaštite u situaciji nasilja putem medija i kampanja“. Borba protiv nasilja prema ženama ne sme da se svodi na Sigurne kuće i saniranje već nastalih posledica, već mora da podrazumeva aktivnu prevenciju, osnaživanje i informisanje žena, istakla je direktorka Zavoda Diana Milović. Upravo iz tog razloga, Zavod za ravnopravnost polova organizuje ova predavanja, kako bi javnost bila informisana o tome šta je rodno zasnovano nasilje, koje su nadležnosti institucija uključenih u sistem zaštite od nasilja i o novinama u zakonodavstvu Srbije u okviru kojih predstavlja i nov zakon – Zakon o sprečavanju nasilja u porodici.