(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Dobrovoljno davanje krvi u četvrtak 28. maja u Staroj Pazovi, ispred zgrade Opštine • Odnošenje kabastog smeća: subota 30. maj iz Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca a prve subote u junu iz Podunavlja • Broj zaraženih u Srbiji od Covid 19 je 11.193, u poslednja 24 sata preminula je jedna osoba, izlečeno 5.920 osoba • Roditelji neće plaćati vrtić tokom epidemije • IZBORI 2020: OO SNS saopštava da "Zajednica Srba" obmanjuje građane da je na zajedničkoj listi sa SNS-om • Produžen rok za prijavu upisa dece u vrtić na teritoriji opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno sa kišom i grmljavinom, uz sunčane intervale, temperatura od 9 do 17 stepeni
Info 29.11.2017.
Stara Pazova
Inicijativa za dobijanje statusa grada

Uslovi za dobijanje statusa grada, pored broja stanovnika, mogu biti i poseban geografski ili ekonomski položaj ili posebne specifičnosti kao što su na primer blizina državne granice ili drugi istorijski razlozi.
U Sremu status grada za sada ima Sremska Mitrovica, a prvi čovek opštine Stara Pazova uputio je lokalnim odbornicima inicijativu da ova sremska opština dobije status grada koja će se pred njima naći u petak, 1. decembra na 21. Sednici SO. Prema popisu iz 2011. godine u opštini Stara Pazova živi 65.792 stanovnika među kojima i Slovaci, Hrvati, Mađari i Romi, što nije i najvažniji uslov za dobijanje statusa grada kada se govori o broju stanovnika. Povoljan saobraćajno – geografski položaj opštine Stara Pazova, na 30 kilometara od Beograda i 40 kilometara od Novog Sada, kao i činjenica da kroz nju prolaze dva međunarodna puta, međunarodna železnička pruga, biciklistički koridor broj 4, neposredna blizina beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ i batajničkog vojnog aerodroma argumenti su prvog čoveka ove opštine. Sa preko 1.000 privrednika i blizu 3.000 malih preduzetnika, te pozitivan trend smanjenja broja nezaposlenih, ova opština zaslužuje status grada objašnjava Radinović. U prilog svemu tome ide i podatak da u opštini funckioniše 5 javnih preduzeća za obavljanje poslova u komunalnim i drugim delatnostima, dom zdravlja, centar za socijalni rad, turistička organizacija, centar za kulturu i narodna biblioteka, dok svoje ispostave ima čak 9 državnih institucija. U vrtićima i školama se obrazuje oko 5000 đaka kojima je na raspolaganju 51 sportska organizacija i 19 amaterskih društava.