(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Dobrovoljno davanje krvi u četvrtak 28. maja u Staroj Pazovi, ispred zgrade Opštine • Odnošenje kabastog smeća: subota 30. maj iz Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca a prve subote u junu iz Podunavlja • Broj zaraženih u Srbiji od Covid 19 je 11.193, u poslednja 24 sata preminula je jedna osoba, izlečeno 5.920 osoba • Roditelji neće plaćati vrtić tokom epidemije • IZBORI 2020: OO SNS saopštava da "Zajednica Srba" obmanjuje građane da je na zajedničkoj listi sa SNS-om • Produžen rok za prijavu upisa dece u vrtić na teritoriji opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno sa kišom i grmljavinom, uz sunčane intervale, temperatura od 9 do 17 stepeni
Info 13.11.2017.
Stara Pazova
Da li biste dobrovoljno služili vojni rok?

Odziv za dobrovoljno služenje vojnog roka poslednjih godina ne zadovoljava potrebe vojske Srbije. Konkursi traju cele godine a sada je aktuelan decembarski uputni rok, u toku je i konkurs za rezervne oficire Vojske Srbije. Nakon 6-mesečne obuke, kandidati ostvaruju mogućnosti zaposlenja u Vojsci Srbije, u mnogim slučajevima imaju prednost kod poslodavaca, stiču znanje i veštine korisne za život i rad.
Momci i devojke, koji u kalendarskoj godini navršavaju od 19 do 30 godina mogu se prijaviti za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružje. Kandidati moraju da ispunjavaju uslove konkursa o kojima se mogu obavestiti pri dolasku u u Centar Ministarstva odbrane, gde popunjavaju obrasce, donose potrebnu dokumentaciju a zatim se šalju na lekarski pregled. Kandidati pre odlaska na obuku imaju pravo da odustanu. Služenje vojnog traje 6 meseci. Započinje u jednom od tri centra za obuku: u Somboru, Valjevu i Leskovcu a zatim nastavlja specijalističku obuku. Predviđene su i novčane naknade u iznosu od 10,5 do 25 hiljada dinara a nakon završene obuke kandidati imaju mogućnost zaposlenja u Vojsci Srbije ili u Ministarstvu odbrane.