(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Dobrovoljno davanje krvi u četvrtak 28. maja u Staroj Pazovi, ispred zgrade Opštine • Odnošenje kabastog smeća: subota 30. maj iz Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca a prve subote u junu iz Podunavlja • Broj zaraženih u Srbiji od Covid 19 je 11.193, u poslednja 24 sata preminula je jedna osoba, izlečeno 5.920 osoba • Roditelji neće plaćati vrtić tokom epidemije • IZBORI 2020: OO SNS saopštava da "Zajednica Srba" obmanjuje građane da je na zajedničkoj listi sa SNS-om • Produžen rok za prijavu upisa dece u vrtić na teritoriji opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno sa kišom i grmljavinom, uz sunčane intervale, temperatura od 9 do 17 stepeni
Život 10.11.2017.
Stara Pazova
Centar za socijalni rad- stanica u borbi protiv siromaštva

Sa ciljem da pruže podršku i pomoć pojedincu i porodici u situaciji kada se nađu u nepovoljnim životnim okolnostima, zaposleni u centrima za socijalni rad često imaju težak izadatak jer se suočavaju sa brojnim izazovima kada je u pitanju pružanje usluge socijalne zaštite.
Svakome od nas se može dogoditit da ostane bez posla, a najteže je svakako onima koji su glava porodice i iza sebe imaju veći broj dece. Oni su često prinuđeni da pomoć potraže u centrima za socijalni rad. U staropazovačkom Centru za socijalni rad građani ostvaruju prava na različite vrste materijalne podrške koje imaju za cilj da obezbede egzistencijalni minimum i podršku socijalnoj uključenosti korisnika. Rešavanje ovog, ali i drugih problema ova ustanova rešava između ostalog dobrom saradnjom sa lokalnom samoupravom koja je prepoznala potrebe socijalno ugroženih građana. Korisnici prava ili usluga socijalne zaštite jesu pojedinci, odnosno porodice koje se suočavaju s preprekama u zadovoljavanju potreba, usled čega ne može da dostigne ili da održi kvalitet života ili koja nema dovoljno sredstava za podmirenje osnovnih životnih potreba, a ne može da ih ostvari svojim radom, prihodom od imovine ili iz drugih izvora.