VESTI: Potpisani ugovori o dodeli subvencija za staropazovačke poljoprivrednike, iz budžeta izdvojeno 10 miliona dinara • U utorak i sredu obustava saobraćaja tokom dana na putu Nova Pazova - Batajnica • SPORT: Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove pobedile su u prvom meču polufinala Kupa Srbije Ub rezultatom 3:1 • VREME: Kiša, temperatura do 9 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Život Stara Pazova 02.11.2017.
Mesec borbe protiv bolesti zavisnosti

U godišnjem izveštaju Kancelarije UN o narkoticima i kriminalu, oko pet odsto populacije koristilo je drogu bar jedanput tokom prethodnih godina, a gotovo 30 miliona ljudi je zavisno od narkotika i neophodno im je lečenje. Mesec novembar je prema Međunarodnom i Nacionalnom kalendaru zdravlja posvećen borbi protiv bolesti zavisnosti, sa ciljem podizanja svesti stanovništva o štetnim efektima droga i mobilisanja celokupnog društva za uključivanje u aktivnosti na suzbijanju njihovog korišćenja.
Mladi najčešće stiču svoja prva iskustva sa drogom u periodu adolescencije. Zloupotreba droga obično prolazi kroz više faza, a sve počinje radoznalošću. Primarna prevencija odnosno sprečavanje nastanka bolesti zavisnosti je najvažnija, već u osnovnim školama i mora se podići na viši nivo. U prevenciji i otkrivanju narkomanije, najveća je uloga porodice. Lečenje je kompleksno i dugotrajno, a odbijaju ga kako sami zavisnici, tako i porodica zbog predrasuda.