(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Od 49 testiranih na antitela koronavirusa u poslednja tri dana, svi su negativni • Trenutno 24 aktivna slučaja COVID 19 u staropazovačkoj opštini • Otvorene još dve kovid ambulante: u Surduku za područje Podunavlja i u Krnješevcima za područje Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca • Telefoni kovid ambulanti u Staroj Pazovi su 310-284 i 062/763-520, u Krnješevcima 2391-115 i 062/762-804, a u Surduku 371-415 i 062/763-393 • Od petka počinje prskanje komaraca u našoj opštini • Popravka nadvožnjaka na putu Nova Pazova - Novi Banovci će trajati do 01. avgusta • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano i toplije, temperatura od 14 do 31 stepeni.
Sport 04.11.2012.
Stari Banovci
ODRŽAN TURNIR U ŠAHU

U organizaciji Šah kluba „Banovci Dunav“ i Osnovne škole „Slobodan Savković“ i uz pomoć Opštine Stara Pazova i Šahovskog saveza Vojvodine, juče je u prostorijama starobanovačke škole organizovan Treći turnir u šahu pod nazivom „Šah u škole“. Hol škole bio je prepun takmičara, njihovih trenera, roditelja i ljubitelja šaha, a takmičenje je počelo intoniranjem Himne „Bože pravde“ i obraćanjem sa video bima velemajstora
Ivana Ivaniševića, prvaka Srbije u šahu. Ivanišević je pozdravio učesnike turnira i izrazio žaljenje što nije u mogućnosti da prisustvuje nadmetanju mladih šahista. U ime domaćina dobrodošlicu je poželeo Boško Milojević, direktor škole, zatim je Danko Bokan, sekretar Šahovskog saveza Vojvodine Dušanu Ignjatoviću, sekretaru Šah kluba Banovci Dunav uručio pehar, a Miodragu Stankoviću, predsedniku kluba knjigu „Vojvođanski šah“, za osvojeno prvo mesto u Vojvođanskoj ligi grupa Srem. Ignjatović je po uručenju pehara rekao da je veliki uspeh kluba došao nakon 15 godina rada. Čast da otovori turnir pripala je Ljibuški Lakatoš, načelnici Odeljenja za sport i omladinu Opštine Stara Pazova, a zatim su takmičari u pratnji sudija zauzeli svoja mesta i skoro pet sati uskrštali koplja na 64 polja. U grupi dečaka do 10 godina pobedio je Vukašin Grčić, drugi je bio Aleksandar Demić, a treći Mateo Vasić. Četvrto mesto osvojio je Miloš Stanković, peto Aleksa Vujanović, a šesto Slavko Uglješić. U kategoriji starijih dečaka prvi je bio Vuk Žegarac, drugi Akoš Korponai, treći Mihajlo Radovanović, četvrta Katarina Ostojić, takmičila se sa dečacima, a njen brat Vasilije bio je peti. Među starijim devojčicama prva je bila Ivana Stanimirović, druga Mila Šoklovački, a treća Dragana Crnobrnja. U kategoriji mlađih devojčica pobedila je Nada Trajković, a ona je inače sveukupna pobednica u ženskoj konkurenciji. Druga je bila Marijana Bilić, a treća Tamara Grčić. Turniru je prisustvovao inter majstor Slobodan Mirković, o regulranoisti takmičenja brinuli su sudije Vladimir Maštrapović, Miloš Peović, Petar Milićević i Dušan Ignjatović. Tehničku podršku u organizaciji obezbeđivale su Jelena Stanković i Biljana Grčić, a nesumnjivo da su i mnogi drugi entuzijasti doprineli da se ovo takmičenje održi uz masovno učešće preko 90 takmičara iz gotovo čitave Srbije.
Fotografija: Svečano otvaranje turnira (M.Mijatović)