(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Pruga Stara Pazova - Beograd biće završena do marta sledeće godine • U ponedeljak na Trgu u Staroj Pazovi mini Sajam knjiga • Broj zaraženih u Srbiji od Covid 19 je 11.300, u poslednja 24 sata preminula je jedna osoba, izlečeno 6.438 osoba • Roditelji neće plaćati vrtić tokom epidemije • Nadvožnjak između Nove Pazove i Banovaca biće obnovljen do kraja juna Produžen rok za prijavu upisa dece u vrtić na teritoriji opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno sa kišom i grmljavinom, uz sunčane intervale, temperatura od 9 do 17 stepeni
Život 08.10.2012.
Novi Banovci
Takmičenje u restoranu "Priča"

U Novobanovačkom restoranu “Priča” u subotu je održano takmičenje u kuvanju riblje čorbe na kojem je učestvovalo 20 ekipa. Slavko Savić, vlasnik restorana je za RTV Stara Pazova rekao da su takmičari iz okolnih mesta, da su goste zabavljali VIS „Baroni“, a program su obogatili i tamburaši.
Savić je rekao da se tradicija takmičenja u „Priči“ nastavlja uz pomoć Mesne zajednice Novi Banovci i Opštine Stara Pazova. Dok su se takmičarske čorbe krčkale, posetioce i kuvare zabavljao je Vokalno instrumentalni sastav “Baroni” iz Stare Pazove, a ovu manifestaciju ulepšali su ručni radovi Udruženja žena iz Novih Banovaca. Dragica Hamzagić iz Udruženja žena je za RTV Stara Pazova rekla da se udruženje bavi humanitarnim radom, ručnim radovima i rukotvorinama, da je želja članoca da se druže i prisustvuju sličnim skupovima. Manifestacija kao što je ova svakako je dobar vid druženja ali i promovisanja kapaciteta jednog mesta. Diplomirani etnolog Kamenko Katić o ovakvi događajima je za RTV Stara Pazova izjavio da voli da prisustvuje ovakvim događajima: - Nekad su se ljudi skupljali o slavama, zavetinama, dolazili jedni kod drugih, kapije su bile otvorene, ljudi su se družili, tu su pravljena poznanstva. Šta je to što pobednička riblja čorba mora imati, koji ukus, miris, boju, ujedno šta se ocenjuje na ovakvim takmičenjima pitali smo predsednicu žirija Branku Savić:- Ocenjuje se boja, ukus i kompaktnost, bitno je da je čorba dovoljno ljuta, da nije bez ukusa, riblja čorba mora da bude pikantna. Ove godine nismo imali baš dobrih čorbi, rekla je predsednica žirija i naglasila da za čorbu ide najviše mešana bela riba. Najbolju riblju čorbu na ovom takmičenju spremila je ekipa iz Novih Banovaca, drugo mesto osvojila je ekipa ”Među rogovima” iz Borče i treće mesto osvojila je ekipa iz Batajnice “Manojlović Grup”. Ovo takmičenje pomogli su opština Stara Pazova i Mesna zajednica Novi Banovci, a među posetiocima bili su i čelni ljudi iz opštine Stara Pazova.