VEST: IZBORI 2024 Zaključene izborne liste za učešće ne izborima za Skupštinu opštinu Stara Pazova • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Pazova po prvi put u Noći muzeja - otvorena kuća Janka Čmelika • Jedinstvo izgubilo od Bečeja 1918, Omladinac slavio u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 28.09.2016.
Da li pravilno hranite svog psa?

Pravilna ishrana pasa je od izuzetne važnost za pravilan rast i razvoj ovih žvivotinja. O ishrani pasa postoje mnogo zablude. Naša ekipa proveravala je koliko vlasnici ovih kućnih ljubimaca vode računa o njihovom zdravlju i čime ih hrane. Mnogo je zabluda o ishrani pasa, a najčešće su da psi zahtevaju isključivo mesnatu hranu i kosti, kao i da im ne treba davati voće jer je štetno za njih. Ovakve zablude potvrđuju da ima ljudi i vlasnika pasa koji nedovoljno znaju ili malo vode računa o svojim ljubimcima. Katarina Karavla iz Stare Pazove ističe da briga o psima zahteva veliku odgovornost. U svom domu ima dva psa: francusku pudlu i mešanca terijera o kojima brine čitava porodica.
Danas je na tržištu prisutno toliko vrsta gotove hrane za pse, pa su novopečeni vlasnici često zbunjeni i nisu sigurni šta je zapravo dobro za njihovog ljubimca. Omiljeni obrok psa najčešće sadrži prokuvano kukuruzno brašno, pirinač i žitarice. Ovakav obrok u potpunosti zadovoljava energetske potrebe psa. Osnovno je da obroci sadrže sve potrebne sastojke u dovoljnim količinama, da ne budu preterano hladni, začinjeni ili podgrejani. Kompletan obrok podrazumeva energetsku, proteinsku, mineralnu i vitaminsku hranu.