VEST: U Staroj Pazovi otkriven dvdesetdvogodišnji vozač pozitivan na kanabis • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Odnošenje kabastog otpada u subotu iz Podunavlja • U nedelju 17. Zlatni kotlić u Surduku • U subotu Jedinstvo igra za opstanak, Podunavac dočekuje OFK Bačku, Omladinac gostuje u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 27.09.2016.
Svetski dan turizma

27. septembar širom sveta obeležava se kao Dan turizma sa ciljem da se razvije svest međunarodne zajednice o važnosti turizma kao privredne grane i njegovih kulturnih, društvenih, političkih i ekonomskih vrednosti. Sem slobodnog vremena, da bismo posetili neku turističku destinaciju neophodno je odvojiti i značajnu sumu novca. Uprkos ne tako malim cenama turističkih aranžamana, mladi ističu da se uglavnom odlučuju za putovanja u okviru granica naše zemlje. Stariji građani staropazovačke opštine kažu da su ovog leta naišli na dobre ponude tako da su godišnje odmore iskoristili za obliazak kako destinacija u zemlji, tako i van njenih granica. U jednoj od najuspešenijih turističkih agencija na teritoriji opštine ističu da je u Staroj Pazovi izrazito aktuelan đački turizam.

S druge strane, u Turističkoj organizaciji Stara Pazova kažu da je u ovoj sremskoj opštini, pored manifestacionog, na prvom mesti i tranzitni turizam, pre svega zbog blizine Beograda i Novog Sada, nižih cena smeštaja, kao i blizine autoputa i aerodroma. Veliki broj ne samo domaćih, već i stranih turisti dolaze sa ciljem da upoznaju turističke lokalitete opštine i posete kulturno – obrazovne manifestacije koje se organizuju u Staroj Pazovi i okolini.