(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U nedelju koncert benda "(Ne)Normalni" posvećen Vladi Divljanu. Gost je Zdenko Kolar basista "Idola" • U Starim Banovcima obustavljen saobraćaj na raskrsnici Milenka Pevca i Pere Čodanovića do 5.12. • COVID 19: Više od 55.000 vakcina podeljeno u staropazovačkoj Opštini, situacija sa virusom sve stabilnija • JKP ČISTOĆA: Licitacija za pijačne tezge i mesto na betonu održaće se 9. decembra • Godišnja izložba ULUSP–a u petak uveče u holu pozorišta • NOVI BANOVCI: KUD Branko Radičević proslavlja 70 godina postojanja • "Alasi" igraju u Kragujevcu proziv Radničkog • Pomozimo Teodori Radojković iz Stare Pazove da lekarsku sobu zameni školskom klupom i igralištem. POŠALJITE SMS 1139 NA 3030 • VREME: Hladno, temperatura do 7 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Politika 14.09.2012.
Nova Pazova
SPS N.Pazove o Blagojeviću

Reagujući na saopštenje Opštinskog odbora SPS-a koje je potpisao predsednik Zoran Vukašinović o isključenju Radoja Blagojevića iz stranke, članovi Osnovne organizacije socijalista Nove Pazove doneli su na svojoj sednici održanoj 13 septembra zaključke sa kojima žele da upoznaju javnost. Saopštenje je u razgovoru za RTV Stara Pazova pročitao Vladimir Pejić, predsednik OO SPS Nova Pazova:
- Osporavamo legitimitet sastava Opštinskog odbora SPS koji je popunjen i proširen na način koji nije u skladu sa Odlukom o broju, sastavu i načinu izbora članova OO SPS usvojen na Izbornoj konferenciji kao ni Statutom SPS. Najoštrije osuđujemo i ne prihvatamo način rada predsednika OO SPS Zorana Vukašinovića koji je manipulacijama, selektivnim i netačnim informacijama o toku i ishodu pregovora oko formiranja lokalne vlasti, doveo u zabludu mesne odbore, predsednike, članove Opštinskog odbora kao i odbornike. Istovremeno osuđujemo Vukašinovićevo vođenje poslednje sednice Opštinskog odbora SPS i maniupulaciju tačkama dnevnog reda, obzirom na to da se pod tačkom dnevnog reda: Informacija o održanim sastancima mesnih organizacija“, usvojio Zaključak o isključenju Radoja Blagojevića,a bez odgovarajućeg obrazloženja i uz kršenje Pravilnika o disiplinskom postupku. U vezi donošenja Odluka o odgovornosti Blagojević Radoja, vezano za glasanje na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Stara Pazova, ocenjujemo da se isključuje njegova odgovornost zbog delovanja suprotno odlukama SPS, jer Opštinski odbor SPS ni na jednoj sednici nije doneo odluku o tome da se u koaliciju ide sa DS-om i da je kandidat za predsednika opštine Zoran Vukašinović, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova Vladimir Pejić. Sa odlukom o isključenju Radoja Blagojevića i kažnjavanju nekih članova stranke nije saglasan ni Slobodan Popović, član IO SPS - a i odbornik u SO Stara Pazova:- Što se tiče odluke Opštinskog odbora, mislim da je ishitrena i neutemeljena u Statutu jer su mnoge statutarne odredbe flagrantno prekršene. Procedura i postupak koji je trebalo da prethodi toj odluci nije ispoštovan, i recimo, pre tog Opštinskog odbora mi smo imali sastanak Izvršnog odbora na kojoj uopšte nismo imali pojma da će jedan od delova neke tačke dnevnog reda biti i isključenje člana Opštinskog odbora, odnosno izricanje opomena i drugih kaznenih mera nekim drugim članovima. Da to zaista sve nije u redu i da ta vrsta aktivnosti nije potrebna partiji u ovo vreme, mislim da ima puno važnijih stvari kojima treba da se bavimo, ja se nadam da ćemo imati snage da prevaziđemo i ovaj trenutak naše slabosti i da krenemo u aktivnosti koje su od interesa građana ove opštine, kao što smo i obećali u predizbornoj kampanji, rekao je Popović. Radoje Blagojević je povodom najavljenog isključenja, u izjavi za RTV Stara Pazova pozdravio građane i simpatizere: - Sve što se desilo, postupiću u skladu sa Statutom, Pravilnikom o dsicplinskoj odgovornosti i to će biti moje obraćanje javnosti.
Fotografija: Radoje Blagojević