(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Novi pločnik ispred Pošte u centru Stare Pazove • U Starim Banovcima obustavljen saobraćaj na raskrsnici Milenka Pevca i Pere Čodanovića do 5.12. • COVID 19: Više od 55.000 vakcina podeljeno u staropazovačkoj Opštini, situacija sa virusom sve stabilnija • JKP ČISTOĆA: Licitacija za pijačne tezge i mesto na betonu održaće se 9. decembra • NOVI BANOVCI: KUD Branko Radičević proslavlja 70 godina postojanja • "Alasi" igraju u Kragujevcu proziv Radničkog • Pomozimo Teodori Radojković iz Stare Pazove da lekarsku sobu zameni školskom klupom i igralištem. POŠALJITE SMS 1139 NA 3030 • VREME: Hladno, temperatura do 7 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Kultura 15.09.2012.
Vojka
Likovna kolonija u Vojki

Vojka je od sinoć domaćin 22. saziva Likovne kolonije „Kosmik art Ljubiša Marić“. Otvarajući likovnu koloniju Petar Ćurčin, predsednika Saveta Mesne zajednice Vojka i Organizacionog odbora je svim učesnicima poželeo prijatan boravak i stvaralačku atmosferu u naredna tri dana i istakao, da Vojka nastavlja sa tradicijom jedne od najstarijih likovnih kolonija u Srbiji.

U svečanom programu otvaranja sinoć su nastupili učenici muzičke škole Ljubinka Lazića. Ove godine se u Vojki okupilo 25 umetnika iz: Ivanjice, Novog Sada, Sremskih Karlovaca, Crvenke, Inđije, Rume, Karlovčića, Stare Pazove, Golubinaca, Vojke, koji od jutros okupljeni u Domu kulture stvaraju svoja nova dela. Umetnici tadija Savić i Dragomir Radojčić su u razgovoru sa koleginicom Zdenkom Kožik istakli da ih u Vojku vraćaju stara prijateljstva. Od pratećih programa za večeras je najavljen celovečernji koncert Kulturno umetničkog društva Slavko Gajin iz Vojke sa gostima iz Foče uz latinoameričke plesove članova Plesnog kluba Zemun. Sutra će se u okviru Likovne kolonije Kosmik Art Ljubiša Marić, u Vojki predstaviti Akustik sound duo i Gradski tamburaški orkestar. Nastupiće Aleksandar Živković, član tamburaškog orkestra Narodnog ansmabla Kolo i Gradskog tamburaškog orkestra Stara Pazova i Dragan Antonić, solo gitarista. Od 20.30 večeru za učesnike kolonije sprema Udruženje ribolovaca “Linjak“. U nedelju večeru priprema Lovačko društvo „Zec“ iz Vojke u 20 h, a posle večere planirana je poseta izložbi u kući Ružice Ragastovac. U ponedeljak u 19.00 časova u holu Doma kulture biće otvorena izložba radova nastalih na 22. Koloniji, biće dodeljene zahvalnice sponzorima, a zatim večera u 20 časova.