(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Aktuelni radovi u Novoj Pazovi na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži • Otvaranje izložbe slika "Moskva - Sankt Petersburg" večeras u holu pozorišne sale u 19 časova • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja od 3 do 10, najviša dnevna do 16 stepeni
Kultura 27.02.2016.
Stara Pazova
PUBLIKACIJA "PAZOVAČKE PORODICE"

„Kada sam pre 7 godina počeo da istražujem istoriju uglednih pazovačkih porodica, otkrio sam svet, koji je dao lice i dušu Staroj Pazovi|”, rekao je sinoć Milivoj Kovačević na promociji svoje publikacije Pazovačke porodice. U njoj je obuhvaćeno 18 porodica, koje su živele na kraju 19. i u prvoj polovini 20. veka.
Promocija u velikoj sali bele zgrade je izazvala veliko interesovanje brojnih Staropazovčana, među kojima su bili i potomci porodica, čiji je istorijat Kovačević istraživao. O njegovom radu su govorili Miloš Lazić, direktor RTV Stara Pazova, u čijoj je produkciji urađen tv serijal Pazovačke porodice, Janko Horvat, hroničar i Katarina Vereš, hroničar i arhivar, koji su ujedno bili saradnici pri ovom istraživanju. Publikacija se mogla kupiti za 200 dinara uz autorov potpis.