(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Aktuelni radovi u Novoj Pazovi na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži • Otvaranje izložbe slika "Moskva - Sankt Petersburg" večeras u holu pozorišne sale u 19 časova • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja od 3 do 10, najviša dnevna do 16 stepeni
Kultura 26.02.2016.
Stara Pazova
Književno veče posvećeno Umbertu Eku

Nedelju dana nakon odlaska velikana svetske književnosti Umberta Eka, Biblioteka Dositej Obradović u Staroj Pazovi je organizovala omaž ovom eruditi, filozofu, misliocu. On se za života uvrstio u klasike svetske književnosti i zauzeo dostojno mesto u njenoj istoriji, rekao je Branko Rakočević, profesor svetske knjiženosti, koji je pripremio ovo književno veče. Ime ruže prvi roman je Umbertu Eku doneo i najveću slavu, ali tu su svakako i romani Ostrva dana pređašnjeg, Tajanstveni plamen kraljice Loare, Praško groblje i Nulti roman, koji je na srpskom jeziku izdat nekoliko meseci pre autorove smrti.

Skoro sva Ekova dela se nalaze u staropazovačkoj biblioteci, istakla je direktorka Nataša Filip. Sinoć je predstavljen i roman Nulti broj a odlomke su čitali Veno Nehvatal, Milica Dudić, Jelena Vučkovac i Nikolina Vujević.