(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U Novoj Pazovi na kompleksu Pazovačkih bazena juče je počeo 15. regionalni sajam privrede, traje još danas • Treći ciklus programa "Moja prva plata" nudi 15 hilјada radnih mesta, a prijavlјivanje počinje u ponedelјak i traje do kraja oktobra • JKP TOPLANA STARA PAZOVA: Do kraja sledeće nedelje završite radove na radijatorima, počinju tople probe • U subotu počinje popis, kazna za odbijanje popisivača od 20.000 do 50.000 dinara • Savet za bezbednost saobraćaja opštine Stara Pazova raspisuje Javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu besplatnih dečijih auto sedišta za decu rođenu u periodu od 01.01.2022. do 30.06.2022. godine • Odbojkašice Srbije savladale su Nemice sa 3:0 (25:23, 25:22, 25:23) u utakmici trećeg kola Grupe C Svetskog prvenstv • VREME: Oblačno i toplo, temperatura od 10 do 29 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod o peratera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info 09.02.2016.
Stara Pazova
REHABILITOVAN VELEPOSEDNIK SAVA PETROVIĆ: Nekadašnji vlasnik placeva i zgrada u centru Stare Pazove

Na predlog Siniše i Milana Popov, Angeline Čavić, Bojana Čalića i Dušana Nikolejvića, Viši sud u Beogradu polovinom 2015. godine doneo je rešenje o rehabilitaciji Save Petrovića iz Stare Pazove, iz čuvene porodice Petrović. Sava je, kako piše u sudskom rešenju, 21. oktobra 1944. godine odveden iz svoje kuće i ubijen na nepoznatom mestu u staropazovačkom ataru, a veče pre nego što je odveden i ubijen, u svojoj kući ugostio je maršala Sovjetskog Saveza Tolbuhina, iz čega sud zaključuje da mu se tada verovalo. Advokat Dušan Nikolajević, jedan od podnosilaca zahteva i pravni punomoćnik kaže da ranije nije bilo ni pravnih ni političkih uslova za rehabilitaciju i da je npr. Sava Petrović tek pre dve godine upisan u matičnu knjigu umrlih.
Sava Petrović bio je imućan čovak, narodni poslanik poslednjeg saziva predratne skupštine Kraljevine Jugoslavije, a čin rehabilitacije je i u fuinkciji rešavanja imovinsko pravnih odnosa što je jedan od uslova evrointegracija naše zemlje. Advokat Nikolajević kaže da sva lica kojima je tih godina određenim aktima nasilja oduzeta imovina imaju pravo na obeštećenje. Porodica Petrović ostavila je vrednu zaostavštinu. Devet kuća, otvoreni bazen, hotel u Slankamenu, hektare zemlje, i sve to je konfiskovano. Nekadašnji hotel Srem, zgrada sadašnje Poreske uprave, Tehnička škola u Staroj Pazovi, petrović salaš. Advokat Nikolajević, jedan od pravnih sledbenika imovine Petrovića i punomoćnik svojih rođaka, osporava čin konfiskacije i navodi da je Konfiskacija kazna u krivičnom postupku a u ovom slučaju nije ni bilo postupka. Rehabilitacija povlači imovinska prava sledbenika, na povraćaj imovine, odnosno pravičnu nadoknadu, a imovina se po najslobodnijoj proceni meri desetinama miliona evra. Advokat Dušan Nikolajević je gostujući u našem porogramu naglasio da je veoma uveren u besprekornost pretka Save Petrovića. U sudskom rešenju navedeno je i da je Sava u toku rata iz Dubice doveo dvadesetoro Srpske dece, ratne siročadi, i udomio ih u Pazovi, a u prema saznanjima naslednika, nije bio vojno angažovan na bilo kojoj strani.