VEST: IZBORI 2024 Zaključene izborne liste za učešće ne izborima za Skupštinu opštinu Stara Pazova • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Pazova po prvi put u Noći muzeja - otvorena kuća Janka Čmelika • Jedinstvo izgubilo od Bečeja 1918, Omladinac slavio u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 09.02.2016.
REHABILITOVAN VELEPOSEDNIK SAVA PETROVIĆ: Nekadašnji vlasnik placeva i zgrada u centru Stare Pazove

Na predlog Siniše i Milana Popov, Angeline Čavić, Bojana Čalića i Dušana Nikolejvića, Viši sud u Beogradu polovinom 2015. godine doneo je rešenje o rehabilitaciji Save Petrovića iz Stare Pazove, iz čuvene porodice Petrović. Sava je, kako piše u sudskom rešenju, 21. oktobra 1944. godine odveden iz svoje kuće i ubijen na nepoznatom mestu u staropazovačkom ataru, a veče pre nego što je odveden i ubijen, u svojoj kući ugostio je maršala Sovjetskog Saveza Tolbuhina, iz čega sud zaključuje da mu se tada verovalo. Advokat Dušan Nikolajević, jedan od podnosilaca zahteva i pravni punomoćnik kaže da ranije nije bilo ni pravnih ni političkih uslova za rehabilitaciju i da je npr. Sava Petrović tek pre dve godine upisan u matičnu knjigu umrlih.
Sava Petrović bio je imućan čovak, narodni poslanik poslednjeg saziva predratne skupštine Kraljevine Jugoslavije, a čin rehabilitacije je i u fuinkciji rešavanja imovinsko pravnih odnosa što je jedan od uslova evrointegracija naše zemlje. Advokat Nikolajević kaže da sva lica kojima je tih godina određenim aktima nasilja oduzeta imovina imaju pravo na obeštećenje. Porodica Petrović ostavila je vrednu zaostavštinu. Devet kuća, otvoreni bazen, hotel u Slankamenu, hektare zemlje, i sve to je konfiskovano. Nekadašnji hotel Srem, zgrada sadašnje Poreske uprave, Tehnička škola u Staroj Pazovi, petrović salaš. Advokat Nikolajević, jedan od pravnih sledbenika imovine Petrovića i punomoćnik svojih rođaka, osporava čin konfiskacije i navodi da je Konfiskacija kazna u krivičnom postupku a u ovom slučaju nije ni bilo postupka. Rehabilitacija povlači imovinska prava sledbenika, na povraćaj imovine, odnosno pravičnu nadoknadu, a imovina se po najslobodnijoj proceni meri desetinama miliona evra. Advokat Dušan Nikolajević je gostujući u našem porogramu naglasio da je veoma uveren u besprekornost pretka Save Petrovića. U sudskom rešenju navedeno je i da je Sava u toku rata iz Dubice doveo dvadesetoro Srpske dece, ratne siročadi, i udomio ih u Pazovi, a u prema saznanjima naslednika, nije bio vojno angažovan na bilo kojoj strani.