(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U utorak u Novoj Pazovi isljučenje struje • U Starim Banovcima obustavljen saobraćaj na raskrsnici Milenka Pevca i Pere Čodanovića do 5.12. • COVID19: Tokom vikenda u opštini Stara Pazova 38 novozaraženih • Flauta, kvartet tambura, Bah, Vivaldi, Pjacola... u akustičnom ambijentu Slovačke evangeličke crkve • Čistoća očistila divlje deponije u Novoj Pazovi • Na festivalu "Pozorišni lovor" u Staroj Pazoiv najbolja predstava iz Kisača • "Alasi" bez četvrte uzastopne pobede, KK Dunav - KK Sloga 75:84 • Članice streljačkog kluba Jedinstvo uspešne u Nišu • Pomozimo Teodori Radojković iz Stare Pazove da lekarsku sobu zameni školskom klupom i igralištem. POŠALJITE SMS 1139 NA 3030 • VREME: Hladno, temperatura do 7 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Info 04.09.2012.
Stara Pazova
PREDSEDNIK OPŠTINE NA TV SVET PLUS

Šteta od suše na teritoriji opštine Stara Pazova kreće se od 50 do 80 posto i po nekim procenama iznosi oko 22 miliona evra, rekao je Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova gostujući nedavno na Televiziji Svet plus u emisiji Moje selo. Radinović je rekao da su više ugrožene parcele u blizini Dunava gde je zemljište više peskovito.
Predsednik opštine je pohvalio rad Udruženja poljoprivrednika u kome su, kako je rekao vlasnici malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava, a na pitanje hoće li subvencije koje najavljuje Vlada biti dovoljne za nadoknadu štete, Radinović je rekao da se i lokalna samouprava mora uključiti u čitav problem, a neophodno je uspostaviti i poljočuvarsku službu jer je za očekivati povećan broj krađa, posebno kukuruza. Radinović je rekao da su već u toku razgovori sa bankama koje kreditiraju poljoprivredu, da se subvencije koje stignu od Vlade usmere na ime izmirivanja kamata na kredite. Predsednik opštine Stara Pazova je u kontekstu mogućnosti izgradnje sistema za navodnjavanje rekao da je u J.P. „Vojvodina Vode“ pronađen projekat star nekoliko godina, a koji se odnosi na izgradnju sistema navodnjavanja i istakao da staropazovačka opština raspolaže solidnom kanalskom mrežom. Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova gostujući u emisiji Moje selo Televizije Svet plus govorio je i o drugim važnim temama za građane, a jedna od njih je i razvoj turizma: -Na teritoriji naše opštine je 25 kilometara obale Dunava, mi smo formirali jedan tim koji će se baviti uređenjem obale, angažovali smo jednog stručnjaka koji je radni vek proveo u J.P. „Vojvodina vodama“, da sagledamo šta se od objekata nalazi na obali Dunava, da vidimo šta može, a šta ne može da se ukloni sa obale. Marina je planirana u Starim Banovcima na ušću Budovara u Dunav, gde bi se čuvali plovni objekti, rekao je Đorđe Radinović i istakao da se sagledavaju mogućnosti da se u planove uvrsti i izgradnja mini luke, kako bi se oživeo rečni putnički saobraćaj koji je nekada funkcionisao i kojim su ljudi iz Podunavskih mesta putovali do Zemuna i Beograda. I razvoj industrijskih zona je u kontekstu oživljavanja rečnog putničkog i teretnog saobraćaja, rekao je Radinović.