(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Dnevno se prgleda 70 pacijenata u sve tri kovid ambulante na teritoriji opštine Stara Pazova • Trenutno 24 aktivna slučaja COVID 19 u staropazovačkoj opštini, svi imaju laku klinišku sliku i niko nije u bolnici • Otvorene još dve kovid ambulante: u Surduku za područje Podunavlja i u Krnješevcima za područje Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca • Telefoni kovid ambulanti u Staroj Pazovi su 310-284 i 062/763-520, u Krnješevcima 2391-115 i 062/762-804, a u Surduku 371-415 i 062/763-393 • Od petka počinje prskanje komaraca u našoj opštini • Popravka nadvožnjaka na putu Nova Pazova - Novi Banovci će trajati do 01. avgusta • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano i toplije, temperatura od 14 do 31 stepeni.
Život 20.03.2012.
Stara Pazova
Tribina o bolestima zavisnosti

U pozorišnoj sali u Staroj Pazovi za osmake i učenike prvih razreda srednjih škola, organizovana je tribina “Prevencija bolesti zavisnosti – narkomanija i alkoholizam”.
Predavač na tribini bio je psihijatar, profesor doktor Jovan Marić:-Cigarete i duvan, to je već poznato, donet je i zakon pa se sprovodi neka zabrana i ja jako to pozdravljam. Alkohol je možda i veći problem nego droga jer smo mi veliki proizvođači alkohola, tradicionalno se kod nas pije i veliki broj krivičnih dela je urađeno u pijanom stanju. Umiru deca usled predoziranja jer mlad organizam ne može da podnese toliku količinu alkohola. Naravno, droga je “pošast” jer smo mi na tom putu I to je povezano, ja bih rekao sa gubitkom, vrednosne orjentacije i nedovoljnom ponudom zdravih modela života. U svojim izlaganjnim ja ponetiram značaj škole. Sećam se u svojoj mladosti das mo imali silne neke sekcije, da smo mogli svoje razne talente i interesovanja da upražnjavamo, jer ako ne zaposlite mladu osobu u takvim aktivnostima, sasvim sigurno da će skliznuti u taj opasni svet psihoaktivnih supstanci. Onda im stalno govorim, nemojte hemijom da menjate raspoloženje. Promenite raspoloženje sportom, igrom, ljubavlju, prijateljstvom, učenjem, saznavanjem, itd, izjavio je za RTV Stara Pazova Jovan Marić. Glumica Nada Blam prenela je u svojoj monodrami potresnu priču Dušanke Babić, majke Petra Babića, narkomana kojni se sa drogom susreo u prvoj godini srednje škole. Iz kandži droge Petar se, na žalost, nije iščupao. Na tribini je učestvovala i Snežana Mišković Viktorija, dugogodišnja rok zvezda, koja je prenela negativno iskustvo i posledice narkomanije i alkoholizma.