VESTI: Potpisani ugovori o dodeli subvencija za staropazovačke poljoprivrednike, iz budžeta izdvojeno 10 miliona dinara • U utorak i sredu obustava saobraćaja tokom dana na putu Nova Pazova - Batajnica • SPORT: Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove pobedile su u prvom meču polufinala Kupa Srbije Ub rezultatom 3:1 • VREME: Kiša, temperatura do 9 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 08.01.2015.
Temperatura nije ugrozila pšenicu

Niske temperature nisu nepovoljno uticale na useve strnih žita. Stanje na pšeničnim poljima je za sada zadovoljavajuće. Prvog dana 2015. godine temperature od 20 stepeni ispod nule i božićne od minus 10 stepeni nisu nanele štete jesenjim usevima. Od golomrazice ih je zaštitio tanak sloj snežnog pokrivača. Oštećenja vrhova pšeničnog lista vremenom će se oporaviti. Obilaskom parcela sa pšenicom i ječmom ustanovljeno je prisustvo gljivičnih bolesti sa različitim intenzitetom, što je uslovljeno starošću useva, primenjenom agrotehnikom, sortimentom, lokalitetom, predusevom. Širenju bolesti je doprinelo izuzetno toplo vreme u jesenjem periodu godine.

Međutim, Mihal Hric, diplomirani agronom kaže da su razvoj bolesti na biljkama sada zaustavile niske temperature. S prihranjivanjem useva treba sačekati i đubrivo primeniti prema urađenoj analizi zemljišta. Ukoliko se pšenična polja prihranjuju azotom najpogodnije vreme je prva dekada februara, dok ukoliko se baca urea prihranjivanje valja obaviti u trećoj dekadi januara.