VESTI: Potpisani ugovori o dodeli subvencija za staropazovačke poljoprivrednike, iz budžeta izdvojeno 10 miliona dinara • U utorak i sredu obustava saobraćaja tokom dana na putu Nova Pazova - Batajnica • SPORT: Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove pobedile su u prvom meču polufinala Kupa Srbije Ub rezultatom 3:1 • VREME: Kiša, temperatura do 9 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 17.03.2012.
Boris Tadić posetio centar za dijalizu

Sa čelnim ljudima opštine Stara Pazova predsednik Tadić je obišao i Centar za dijalizu koji će uskoro biti otvoren:-Vaš doprinos procesu decentralizacije zdravstvenih usluga jeste korak ka stanovništvu koje ima posebne potrebe za lečenjem i to je jedan korak olakšanju života onih koji u ovom slučaju trpe od bubrežnih bolesti.

I ova ideja da se pored Regionalnih centara za dijalizu formiraju centri u domovima zdravlja kao što je ovaj u Staroj Pazovi, je izuzetna i zbog toga što ljudima olakšava da praktično odu sa radnog mesta, za četiri sata završe dijalizu i funkcionišu bez većih problema u narednom periodu. I stvarno sam zadovoljan i preduzećem porodice Vagić i načinom na koji vi ovde tretirate svoje obaveze u domu zdravlja u Staroj Pazovi i ovo mesto neće biti poznato samo po Kući fudbala, već i u svemu ostalom. Svaka čast ! - rekao je predsednik Srbije. Opremanje Centra za dijalizu i nabavku aparata finansirala je Vlada Italije: -Ovim projektom kruniše se saradnja s Italijanskom Vladom, a čiji je osnovni cilj bio da se pacijantima sa ovog područja koji svakodnevno putuju i po sto kilometara do regionalnih dijaliznih centara. Pri tom, nalaze se na mašinama četiri do pet sati, provode veoma teško vreme. Da omogući lakši i prijatniji ionako težak život, rekao je prilikom posete dr Željko Katić, direktor doma zdravlja. Poseta predsednika Srbije našoj opštini, dokaz je njene privredne razvijenosti, rekao je Goran Jović, predsednik opštine Stara Pazova: -posebno mi je zadovoljstvo što smo danas u opštini Stara Pazova imali priliku da predsedniku tadiću pokažemo jedno sjajno preduzeće koje je iz malog preraslo u srednje. Porodično preduzeće gospodina Vagića koji već 25 godina uspešno radi na teritoriji naše opštine i u ona krizna vremena nije dozvolio da se ta firma ugasi. Ta firma je pravi primer na koji način studioznim, relanim, ne samo poslovanjem nego i planiranjem može da se opstane na tržištu. Viša puta sam govorio i to ću sada ponoviti, u biznisu i u vođenju jedne lokalne samouprave sa investitorima, sa partnerima treba uvek biti iskren, rekao je prilikom posete predsednika tadića, Goran Jović.

Fotografija: predsednik Boris Tadić kod Centra za dijalizu (Z.Milić)