(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Centralni vakcinalni punkt se od sutra nalazi na Pazovačkim bazenima • COVID 19: Broj novozaraženih u opštini Stara Pazova poslednjih dana je četrdesetak dnevno • Pokrajinski sekretar za turizam posetio Belegiš i Surduk • Slovačka će sredstva na ime nekadašnjeg duga Jugoslavije ka Čehoslovačkoj preusmeriti Slovacima u Srbiji • KULTURNI PROGRAMI U APRILU: Zijah Sokolović u Staroj Pazovi • "ALASI" I NAREDNE SEZONE U ELITNOM DOMAĆEM TAKMIČENJU! Dunav - Napredak 92:90 • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 1, dnevna do 6 stepeni
Sport 25.06.2012.
Banovci Dunav
TURNIR U ŠAHU

U naselju Banovci – Dunav održan je tradicionalni šahovski turnir u okviru obeležavanja Vidovdana, Dana mesne zajednice. Na turniru je učestvovalo više od 40 šahista iz cele Srbije. Igralo se po Švajcarskom sistemu, sedam kola, a prvo mesto osvojio je po Buholcu, Siniša Dražić, pošto je imao isti broj poena kao i Aleksandar Inđić, treći je Dragan Kovačević, četvrti Dušan Inđić, a peti velemajstor Boško Abramović.

Svi oni su dobili poklone od organizatora turnira, a specijalna priznanja uručena su Dušanu Inđiću i velemajstoru Bošku Abrmoviću. U ime Opštine Stara Pazova turnir je zatvorio Srđan Stanković, zamenik predsednika SO Stara Pazova. Miodrag Stanković predsednik Šah kluba Banovci - Dunav je bio veoma zadovoljan i odzivom šahista a i kako je turnir protekao, a istakao je da je u subotu održan pozivni turnir za decu. Učestvovalo je 20 madih šahista iz cele Srbije. Specijalni gost na turniru je bio velemajstor Bora Ivkov koji iako u poodmaklim godinama je prihvatio poziv domaćina da uveliča ovaj događaj, a zbog visoke temperature nije mogao da igrao iako je imao takvu želju, Velemajstor Ivkov je u vreme boravka u naselju Banovci-Dunav delio i svoje dve knjige: „Mojih 60 godinau šahu“ i „Opčinjen šahom“, uz najavu skorog izslaska iz štampe i treće svoje knjige posvećenu drevnoj igri. U šah klubu Banovci-Dunav najavljuju za sledeću godinu novi turnir koji bi trebalo da bude još masovniji i da okupi daleko veći broj šahista.

Fotografija: Fotografija: Miodrag Stanković i Bora Ivkov