(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Centralni vakcinalni punkt se od sutra nalazi na Pazovačkim bazenima • COVID 19: Broj novozaraženih u opštini Stara Pazova poslednjih dana je četrdesetak dnevno • Pokrajinski sekretar za turizam posetio Belegiš i Surduk • Slovačka će sredstva na ime nekadašnjeg duga Jugoslavije ka Čehoslovačkoj preusmeriti Slovacima u Srbiji • KULTURNI PROGRAMI U APRILU: Zijah Sokolović u Staroj Pazovi • "ALASI" I NAREDNE SEZONE U ELITNOM DOMAĆEM TAKMIČENJU! Dunav - Napredak 92:90 • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 1, dnevna do 6 stepeni
Život 15.06.2012.
Novi Banovci
OKREČEN PROSTOR ZA PENZIONERE

U okviru renoviranja Mesne kancelarije u Novim Banovcima, uređen je ulaz u odeljenje Predškolske ustanove Radost koje radi u stambenoj zgradi u centru Novih Banovaca. A u okviru ovih radova, nakon dugo godina okrečene su i prostorije Kluba penzionera koje se nalaze u podrumu ispod prostorije gde su zbrinuti mališani.

Ljiljana Jazić, predsednica Mesne organizacije penzionera Novih Banovaca kaže da su pripadnici trećeg doba u ovom mestu koji dolaze u Klub, zadovoljni novim izgledom prostora: -Mogu da kažem da ovde ima dosta koji su pomogli ovo uređenje, a najviše je pomogla opština Stara Pazova, kada su renovirali mesnu kancelariju, ovde u gornjem delu su promenili vrata i pregradni zid, tu je bilo ranije staklo i postojao je rizik zbog dece jer tu je predškolska ustanova. Opšitni se stvarno zahvaljujemo, to nam je bio najveći problem. Međutim, i prostorije dole u klubu penzionera se kreče ove godine. Jedan naš član, Mladen Janjuš je pristao da nam okreči klub i magacinski prostor samo da kupimo materijal. Ja sam ovde 11 godina i znam da magacin nije nikada krečen, a klub je samo jednom krečen, rekla je Ljiljana Jazić u izjavi za RTV Stara Pazova. Takođe je ofarbana ograda na stepeništu koje vodi do kluba, zatim su zaklonjeni električni kablovi. Po njenim rečima, u toku su aktivnosti na klimatizaciji prostorije koja je u podrumu jer postojeći klima uređaj ne može da rashladi prostor. Inače, u okviru redovnih aktivnosti, penzioneri Novih Banovaca predposlednjeg vikenda u junu idu na izlet u Bijeljinu:-Idemo na izlet u Bosnu, da obiđemo Etno selo Stanišić i Bijeljinu gde ćemo se družiti sa penzionerima iz Bijeljine i ručati u njihovoj menzi, rekla je Ljiljana Jazić uz napomenu da je u julu u planu odlazak na Kosidbu na Rajcu gde novobanovački penzineri tradicionalno odlaze.

Fotografija: Ambijent za penzionere (M.Mijatović)