(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Centralni vakcinalni punkt se od sutra nalazi na Pazovačkim bazenima • COVID 19: Broj novozaraženih u opštini Stara Pazova poslednjih dana je četrdesetak dnevno • Pokrajinski sekretar za turizam posetio Belegiš i Surduk • Slovačka će sredstva na ime nekadašnjeg duga Jugoslavije ka Čehoslovačkoj preusmeriti Slovacima u Srbiji • KULTURNI PROGRAMI U APRILU: Zijah Sokolović u Staroj Pazovi • "ALASI" I NAREDNE SEZONE U ELITNOM DOMAĆEM TAKMIČENJU! Dunav - Napredak 92:90 • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 1, dnevna do 6 stepeni
Info 15.06.2012.
Stara Pazova
"ISPRAVNO VOZILO – BEZBEDNO VOZILO"

U cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Auto moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila od 18. do 23. juna od 07,00 - 20,00 časova, sprovešće preventivno propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom „Ispravno vozilo –bezbedno vozilo“.

Osnovni cilj je provera tehničke ispravnosti vozila, kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile i ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja, čime bi se znatno povećao stepen ispravnosti vozila na našim putevima. Provera tehničke ispravnosti vozila je besplatna. Za vreme akcije, saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i ukazivati na značaj poštovanja saobraćajnih pravila i na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno signalnih uređaja i urađaja za pogon na sabijeni ili tečni gas. U toku akcije saobraćajna policija će za uočene tehničke neispravnosti na vozilu upozoravati vozače da iste otklone iupućivati ih na liniju tehničkog pregleda radi detalejnijeg pregleda vozila i eventualnog otklanjanja neispravnosti na vozilu, uz napomenu da je kontrola tehničke ispravnosti vozila besplatna i preporuku gde može da se obavi. Vozila kod kojih se utvrdi neispravnost uređaja za upravljanje i zaustavljanje, biće isključena iz saobraćaja,a protiv vozača biće podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. Nakon završetka akcije, saobraćajna policija će preduzeti pojačane mere kontrole tehničke ispravnosti vozila uz dosledno sankcionisanje i isključivanje iz saobraćaja tehnički neispravnih vozila. Petar Jovišević, direktor Auto moto kluba „Zastava“ iz Stare Pazove je u razgovoru za RTV Stara Pazova podsetio da se slilčne akcije organizuju dva puta godišnje, i rekao da svi zainteresovani u tom periodu mogu da dođu i iskontrolišu tehničku ispravnost svog vozila:-Kontrola je besplatna, u Staroj Pazovi radimo od 7 do 15 časova, a u Novoj Pazovi, pošto i tamo imamo tehnički pregled, od 8 do 16 časova.