VESTI: U toku 11. Međunarodni kamp za mlade lidere u dijabetesu u Novoj Pazovi • Podela besplatnih autosedišta za decu: U četvrtak u Beloj zgradi u Staroj Pazovi od 11 do 12 deca iz Stare Pazove i Golubinaca i u petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Gimnazijalci organizovali Uskršnji bazar • U četvrtak prva utakmica finala plejofa između odbojkašica Jedinstva i TENT-a • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Sport Stara Pazova 14.06.2012.
PROLETER – JEDINSTVO 2:1

U prvoj utakmici baraža za plasman u Srpsku ligu - Vojvodina, fudbaleri Jedinstva iz Stare Pazove poraženi su u Banatskom Karlovcu od Proletera sa 2:1. Staropazovčani su veći deo utakmice dominirali, naročito u prvom poluvremenu propusitili više sjajnih prilika za pogodak.



Pejčinović je u 10 minutu pogodio prečku, isti igrač je u 46 minutu posle kornera imao još jednu sjajnu priliku za pogodoak koju nije realizovao. Golman David Lukić odbranio je šut Ogrizovića sa više od 20 metara, Dragin je imao sjajnu priliku za pogodak, ali je nije realizovao. Domaćini su jedinu pravu priliku imali u drugom minutu kada je Aleksić umakao Šuši, šutirao neometan u kaznenom prostoru, a lopta je otišla pored gola. Proleter je poveo u 16 minutu pogotkom Šuljagića iz jedanaesterca, prethodno je Vujčić, po proceni sudije Mažića, nepropisno zaustavio Tomića. Zbog tog starta Vujčić je dobio žuti karton i neće moći da igra u revanšu u Staroj Pazovi. Jedinstvo je izjednačilo u 50 minutu kada je Dragin sjajno prošao po desnoj strani, još bolje centrirao gde se našao Žakula i sa nekoliko metara lako poslao loptu u mrežu i doneo veliku radost za stotinak navijača iz Stare Pazove i utišao frenetičnu publiku domaćina. Nakon toga nova šansa za Jedinstvu koju ne uspeva da realizuje Dragin, a Proleter u 60 minutu stiže do novog vođstvo. Slobodan udarac sa više od 30 metara od gola Lazara Jovišića je izveo Šuljagić, lopta je sporo putovala, preletela sve igrače u kaznenom prostoru pa i golmana Jovišića i završila ispod prečke u golu. Usledilo je novo veliko slavlje domaćina, a do kraja utakmice fudbaleri Jedinstva su pokušavali da ponovo stignu do izjednačenja, domaćini da povećaju vođstvo i sa većom prednošću dođu na revanš. Na kraju, Proleter je slavio sa 2:1, a po završetku utakmice trener Jedinstva Dragan Macura u kratkoj izjavi za RTV Stara Pazova nije mogao da prežali što njegov tim nije izborio povoljniji rezultat. Goran Dobričić, trener Proletera je bio zadovoljan ishodom, istakavši da je odigrano samo prvo poluvreme ovog dvomeča i da sledi novih paklenih 90 minuta u Staroj Pazovi. Saša Cvetković, član uprave Proletera je po završetku utakmice bio zadovoljani ishodom ali i sjajnom atmosferom koja je vladala na tribinama. Utakmica je odigrana pred više od 1.000 gledalaca u sjajnom ambijentu uz izuzetno navijanje, a sve je protekllo bez i najmanjeg incidenta i na tribinama i na terenu, a za borbenost i požrtvovanje koju su pokazali tokom utakmice, igrači su na kraju od publike nagrađeni burnim aplauzima. Sudio je internacionalac i naš najbolji sudija Milorad Mažić iz Vrbasa. Revanš se igra u subotu u Staroj Pazovi, utakmica će početi u 17 časova, a fudbalerima Jedinstva za prolazak u viši rang je dovoljna i pobeda od 1:0, ili svaka pobeda od dva gola razlike i više.