(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Centralni vakcinalni punkt se od sutra nalazi na Pazovačkim bazenima • COVID 19: Broj novozaraženih u opštini Stara Pazova poslednjih dana je četrdesetak dnevno • Pokrajinski sekretar za turizam posetio Belegiš i Surduk • Slovačka će sredstva na ime nekadašnjeg duga Jugoslavije ka Čehoslovačkoj preusmeriti Slovacima u Srbiji • KULTURNI PROGRAMI U APRILU: Zijah Sokolović u Staroj Pazovi • "ALASI" I NAREDNE SEZONE U ELITNOM DOMAĆEM TAKMIČENJU! Dunav - Napredak 92:90 • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 1, dnevna do 6 stepeni
Ekonomija 04.06.2012.
Stara Pazova
VREME ODGOVARA ŠEĆERNOJ REPI

U Sremu šećerna repa je sklopila redove, a to su naznake za dobre prinose, kaže Katica Škrbić, samostalni stručni saradnik za šećernu repu u Sremskoj Mitrovici.
Trenutne vremenske prilike odgovaraju razvoju slatkog korena. Kako će biti dalje zavisi od prognoze vremena s obzirom da je proletos tokom nicanja dosta repe izmrzlo rekla je Škrbić. Padavine su tokom maja bile gotovo svakodnevna pojava. Dok je u Srbiji palo najviše kiše u proseku od 104 do 130 litara u Vojvodini je zabeleženo manje, 64 litre po kvadratnom metru. U proteklom tridesetodnevnom periodu u Vojvodini i planinskom delu jugozapadne Srbije pale su uobičajene količine padavina, dok je u ostalom delu Srbije palo od 50 do čak 110 procenata više padavina u odnosu na višegodišnji prosek. Po rečima Ljiljane Džingalašević iz Saveznog hidrometeorološkog zavoda Srbije prekomerne padavine u pojedinim delovima zemlje nisu pogodovale usevima. Ometale su zrenje i berbu pristiglog voća i povrća i dovele do poleganja ozimih žita i livada, a omogućavale su i bujanje korova. Obilne padavine, visoka vlažnost vazduha i duže vlaženje lista su tokom proteklog perioda pogodovale razvoju bolesti. Zbog toga bi u narednom periodu trebalo primeniti zaštitu biljaka i suzbijati korov, savetuju stručnjaci.